vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziția interactivă ,,Spațiul European’’ din Piața ,,Mihai Viteazul’’ a fost inaugurată astăzi

Expoziția interactivă ,,Spațiul European”, din Piața ,,Mihai Viteazul” a fost inaugurată astăzi, în prezența oficialităților locale și județene. Craiovenii vor putea vedea, atinge și înțelege natura și scopul activităților Europei în spațiu până pe 27 aprilie, între orele 9:00-19:00, în zilele lucrătoare și între orele 10:00-22:00, în weekend. În plus, data de 23 aprilie va fi una memorabilă pentru craioveni, întrucât aceștia vor avea posibilitatea să-l cunoască pe Dumitru-Dorin Prunariu, primul cosmonaut român.

,,Craiova merita să aibă o asemenea expoziție. A fost un prilej extraordinar să pot să sprijin venirea acestei expoziții în Bănie. Mulțumesc administrației locale, Primăriei și CJ Dolj pentru că au organizat foarte bine acest eveniment. Comisia Europeană a acceptat propunerea mea și eu cred că regiunea Oltenia va fi interesată de această expoziție și îmi doresc să vină cât mai mulți vizitatori. Oamenii vor vedea sistemele de sateliți, dar și aplicațiile sistemelor de sateliți care pot fi dezvoltate în continuare și pot aduce foarte multe lucruri bune’’, a declarat Marian Jean Marinescu, europarlamentar.

 

Expoziția, la cea de-a XIX-a ediție

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Grație investițiilor U.E. în servici ultramoderne de navigație prin satelit (Galileo și EGNOS) și de observare a Pământului (Copernicus), cetățenii din întreaga Europă vor trăi mai în siguranță, mai eficient și mai ecologic. În plus, se estimează că serviciile oferite de programul spațial al U.E. vor crea oportunități pe piața globală, contribuind la înființarea de locuri de muncă și la creșterea economică în viitor.

,,Această inițiativă este a Comisiei Europene, cu suportul unor parteneri. Scopul expoziției este de a arăta cetățenilor români care poate fi suportul lor în viața de zi cu zi, prin astfel de misiuni. Aceasta este a XIX-a expoziție. Până acum, expoziția a ajuns în cele mai mari capitale europene, cum ar fi Roma sau Madrid. Dorim să mulțumim pentru buna colaborare din Comisia Europeană, România și Parlamentul European’’, a precizat Stephane Ourevitch, reprezentant Comisia Europeană.

 

Olguța Vasilescu: ,,În mod sigur și foarte mulți copii vor veni să viziteze această expoziție’’

,,Îmi doresc să fim primul oraș care avem cei mai mulți vizitatori și din afara orașului. În mod sigur și foarte mulți copii vor veni să viziteze această expoziție. Vă mulțumim că ați ales Craiova’’, a declarat Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

 

Ion Prioteasa: ,,Suntem onorați să găzduim un eveniment de o asemenea amploare’’

 

,,Suntem onorați să găzduim un eveniment de o asemenea amploare. Pentru vizitarea acestei expoziții s-au făcut toate eforturile pentru a fi înștiințați și colegii noștri din celelalte județe ale Olteniei și Inspectoratele Școlare Județene. Vă dorim mult succes și vă felicităm pe cei care ați lucrat la organizarea evenimentului’’, a menționat Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj.

Politica