vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Săptămâna Patimilor: Ploi, frig şi posibile inundaţii

Puţini au fost anii cu vreme frumoasă de Paşti. Anul acesta, cel puţin până în ziua sfântă, avem parte de vreme mohorâtă.  Până deseară la ora 18, Oltenia este sub cod galben de precipitaţii. Va ploua în cea mai mare parte a ţării.

În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 km/h.Notă: Din după-amiaza zilei de miercuri, 16 aprilie, şi până în seara zilei de joi, 17 aprilie, temporar vântul se va intensifica şi în Muntenia, unde va depăşi la rafală 60 km/h.
Au anunţat meteorologii

Hidrologii au transmis şi ei o avertizare. Cresc debitele în bazinele hidrografice Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, afluenţi Olt inferior. Avertizarea hidrologilor este valabilă până vineri la ora 18.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Se instituie COD GALBEN începând din data de 16.04.2014 ora 20.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Dolj),  pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt,  Vâlcea şi Dolj. Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate. Izolat, creşteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENŢIE se pot produce şi pe alte râuri mici din sudul şi estul ţării.
Arată textul atenţionării

În ceea ce priveşte temperaturile, acum sunt cu 6-8 grade mai mici decât mediile climatologice ale perioadei.
Abia săptămâna viitoare mercurul din termometre ar putea urca spre 20 de grade Celsius.
Până la sfârşitul săptămânii vom avea maxime termice de 13-16 grade Celsius, în timp ce minimele din cursul nopţii se vor situa între 5 şi 7 grade. În noaptea de Înviere va fi destul de frig. Se aşteaptă temperaturi de 7-8 grade şi sunt şanse să plouă.
Duminică doar cu noroc sau cu ajutor de la “Cel de Sus” vom putea face grătar. Meteorologii spun că sunt şanse 30% să plouă şi anunţă chiar burniţă. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Politica