joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de kilograme de peşte, confiscate

Tot creştinul, în duminica Floriilor, consumă carne de peşte. Pe asta s-au bazat şi comercianţii, însă nu toţi au respectat legislaţia. Aşa se face că mai mulţi au fost amendaţi de poliţişti şi au rămas şi fără marfă. Vineri, Serviciul de Ordine Publică a derulat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, în tot judeţul.
Peste 90 de poliţişti, jandarmi, dar şi specialişti ai ANPA şi DSVSA Dolj au efectuat verificări şi controale la 45 unităţi comerciale.
Astfel, administratorul unei societăţi din  Craiova a fost prins cu peşte la vânzare, fără a deţine documente legale. Iar acesta nu este singurul caz.

A fost depistat, în Piaţa Centrală Craiova, O.NICU, 43 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, care a oferit spre vânzare 10 kg peste şi 9 kg peste somn, 1,5 kg icre de crap, fără a deţine documente legale de provenienţă. In cauză s-a întocmit dosar penal. În Piata Brazda lui Novac din Craiova a fost depistată B.DANIELA, 33 ani, administrator, care a oferit spre vânzare 22,85 kg peste fitofag, 3 kg peste specia oblete si 4 kg icre de crap fără a deţine documente legale de provenienţă. În cauză s-a întocmit dosar penal. A fost depistat, în apropierea comunei Bistreţ, N.CRISTIAN care avea asupra sa două plase monofilament, cu lungimea de 25 m, pe care le deţinea ilegal. În cauză a fost întocmit dosar penal.
IPJ Dolj

În total, în cadrul acţiunii au fost constatate 9 infracţiuni şi 44 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 7575 lei. Deasemenea, a fost dispusă confiscarea a 45 kg peşte şi aproximativ 6 kg icre.
Tot pentru vânzare ilegală de peşte a fost sancţionată şi P.LUMINIŢA, 48 de ani, din Craiova. Cu ocazia controlului efectuat în Piaţa Gării, poliţiştii au depistat că femeia a vândut 50 kg fitofag pentru care nu avea documente care să ateste provenienţa legală a acesteia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5000 lei conform din Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea sumei de 450 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de peşte comercializat fără documente.
IPJ Dolj

Craioveanca a fost prinsă de poliţiştii care derulau o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul « comercializării cărnii şi a produselor din carne.

Au fost efectuate verificări şi controale la 22 societăţi comerciale şi 18 persoane fizice, precum şi la 11 mijloace de transport. Astfel, au fost constatate 15 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 78.000 lei.
IPJ Dolj

Politica