joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Schilaci», trei ani de închisoare cu suspendare

Fiul impresarului de fotbal Marcel Popescu, Adrian Popescu, zis „Schilaci“, trimis în judecată, alături de alte zece persoane, pentru fraude informatice, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa în dosar a rămas definitivă vinerea trecută, la Curtea de Apel Craiova. În acelaşi dosar, cinci inculpaţi au primit pedepse între 3 şi 4 ani de închisoare cu executare, alţi cinci primind pedepse cu suspendare.
Adrian Popescu zis „Schilaci”, arestat în august 2011, pentru falsificare de carduri, şi-a aflat sentinţa definitivă vineri, 11 aprilie a.c., când Curtea de Apel Craiova a finalizat judecarea apelurilor în dosarul său. El a rămas cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 8 ani primită de la magistraţii Tribunalului Dolj în anul 2012. Alături de acesta au fost condamnaţi alţi 10 tineri. Cinci dintre ei au primit pedepse cu executare, iar alţi cinci pedepse cu suspendare.

Cei 11, Jianu Aurel Eugen, zis „Gorila” sau „Relu”, Muchie Marinel, zis „Spirache”, Florea Iancu Ovidiu, Cotoc Viorel, Popescu Adrian, zis „Schilaci”, fiul fostului director sportiv de la FC Braşov, actual impresar de fotbal, Marcel Popescu, Teodor Sorin, zis „Periuţă”, Tiron Laurenţiu Mirel, Baicu Cristian, Cojocaru Eugen, Gora Eduard Gabriel şi Anghel Cristian Ionuţ au fost trimişi în judecată în februarie 2012 pentru spălare de bani, falsificare a instrumentelor de plată în formă continuată şi pentru punere în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate.
Adrian Popescu şi ceilalţi 10 carderi au fost arestaţi pe 30 august 2011 după mai multe descinderi făcute de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova în Craiova, Bucureşti, Galaţi şi Constanţa. Acţiunea DIICOT viza destructurarea a două grupări care comercializau dispozitive de tip skimming, folosite ulterior pe teritoriul Italiei, fiind amplasate pe mai multe POS-uri. Atunci, procurorii au ridicat în urma percheziţiilor la cele 35 de domicilii vizate aparatură electronică, mai multe bunuri, şi au dispus confiscarea sumei de 150.000 de dolari. Prejudiciul cauzat de membrii grupului a fost estimat la peste 300.000 de euro. Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv România, Franţa, Spania, Italia, Columbia, Republica Dominicană, SUA şi Mexic, după cum comunicau anchetatorii la momentul respectiv.

Pe 13 iulie 2012 Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa pe fond. Florea Iancu Ovidiu a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare; Baicu Cristian – 5 ani de închisoare, Cotoc Viorel – 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 8 ani; Muchie Marinel – 3 ani cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 8 ani; Adrian Popescu – 3 ani cu suspendare tot pe perioada unui termen de încercare de 8 ani; Teodor Sorin – 3 ani cu suspendare; Jianu Aurel Eugen -3 ani cu suspendare; Anghel Cristian Ionuţ – 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani; Tiron Laurenţiu Mirel – 4 ani şi 6 luni de  închisoare cu executare; Gora Edouard Gabriel – 4 ani de închisoare cu executare; Cojocaru Eugen – 4 ani şi 6 luni de închisoare.
Inculpaţii şi procurorii au declarat apel, iar vineri 11 aprilie a.c. Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă. Judecătorii au scăzut pedepsele inculpaţilor care primiseră cu executare şi le-au menţinut pe cele cu suspendare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Respinge apelurile declarate de inculpaţii Popescu Adrian, Muchie Marinel,Cotoc Viorel, Anghel Cristian Ionuţ, Teodor Sorin şi Jianu Aurel Eugen ca nefondate. Desfiinţează, în parte hotărârea atacată sub aspectul laturii penale. Condamnă inculpatul Florea Iancu Ovidiu la pedeapsa de 4 ani închisoare, inculpatul Baicu Cristian la pedeapsa de 4 ani închisoare, inculpatul Gora Edouard Gabriel la 3 ani închisoare, inculpatul Tiron Laurenţiu Mirel la pedeapsa de 3 ani închisoare, inculpatul Cojocaru Eugen la pedeapsa de 3 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Definitivă Pronunţată în şedinţa publică.
Se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova

Politica