joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nu au voie să greşească pe teren propriu

Numărătoarea inversă începe uşor să ia amploare. O nouă ediţie a ligii I se apropie de final, având în centrul atenţiei o bătălie strânsă pentru locul patru. FC Vaslui, Dinamo Bucureşti şi Pandurii Târgu-Jiu trag tare în aceste ultime opt partide pentru a se vedea în toamnă pe listele preliminăriilor Europa League.
Gorjenii sunt pe ultimul loc în acest clasament neoficial al celor trei echipe, cu 41 de puncte la activ şi au cel mai mult de recuperat. Programul formaţiei din oraşul lui Brâncuşi nu va fi lejer în epilogul sezonului.

Pe panduri îi aşteaptă deplasări extrem de grele la FC Vaslui şi Steaua Bucureşti, dar vor avea parte şi de meciuri accesibile pe teren propriu, cum este şi cel de azi, împotriva grupării din Năvodari. Prinsă şi ea într-o luptă destul de strânsă pe finalul sezonului, Săgeata Năvodari va veni cu siguranţă determinată la Târgu-Jiu.
Retrogradarea îi suflă în ceafă, fiind prima echipă deasupra liniei, iar băieţii de la malul Mării vor încerca să scape prematur de emoţii. Astfel, miza meciului va fi una însemnată pentru ambele echipe, chiar dacă obiectivele celor două sunt diametral opuse. Pandurii pleacă cu prima şansă fără niciun dubiu, iar motivaţi de conturile pline, ca urmare a respectării promisiunii de către conducere, elevii lui Pustai au un plus de oxigen.
Acest lucru însă va trebui demonstrat şi pe gazon în confruntarea din această seară, pentru a nu se îndepărta de un al doilea sezon în cupele europene.

Pot spune că lupta pentru locul 4 se va da până la final. Mai sunt opt etape, deci 24 de puncte puse la bătaie. Eu cred că dacă noi vom obţine 15 puncte, ne vom califica în Europa. Şi avem patru meciuri acasă care ar trebui să ne aducă 12 puncte, aşa că dacă vom mai face o victorie în deplasare, cred că ne vom califica în Europa şi obiectivul va fi atins.
Crede Eugen Pîrvulescu, preşedintele executiv al Pandurii Târgu-Jiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Altfel, acelaşi oficial din conducere este încrezător în forţele echipei şi nu crede că Pandurii va ceda pe terenul Vasluiului sau Stelei, dorind ca echipa sa să intre în linie dreaptă de victorii.

Vrem să o ţinem din victorie în victorie. Eu personal îmi doresc să nu mai pierdem nici un meci până la finalul sezonului, şi chiar dacă avem două deplasări grele, la Steaua şi FC Vaslui, putem să nu pierdem, mai ales că echipa noastră joacă bine în deplasare. Nu ar fi o surpriză să nu pierdem la Steaua sau Vaslui, am dovedit că suntem o echipă incomodă.
A mai afirmat Pîrvulescu

Altfel, pentru partida de azi, conducerea clubului gorjean a lăsat intrarea liberă, pentru a îndemna publicul din Târgu-Jiu să îşi încurajeze favoriţii într-un moment dificil.

Politica