joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întâlnire între generaţii la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu

Oficialităţi locale din Craiova alături de cadre didactice actuale, foşti profesori de elită, foşti absolvenţi ai Colegiului Naţional Nicolae Titulescu au luat parte la întâlnirea festivă organizată cu ocazia împlinirii a unui secol de existenţă ai instituţiei de învăţământ.
La ceas aniversar, aceştia au ţinut să aducă un omagiu Colegiului Naţional Nicolae Titulescu.

Stimate domnule prefect, inspector şcolar general, distincte cadre didactice de ieri şi astăzi, distinşi absolvenţi, dragi elevi şi părinţi, am deosebită onoare de a vă adresa un bun venit cu ocazia sărbătoririi a unui secol de existenţă a Colegiului Naţional Nicolae Titulescu, şcoală care de-a lungul timpului a cunoscut numeroase transformări dar a îndeplinit o misiune nobilă, pregătind mai bine de jumătate de veac generaţii de învăţători, cadre necesare formării tinerilor în procesul de civilizare al poporului român şi al oltenilor, în special.
Petrescu Anghel, directorul Colegiului Naţional Nicolae Titulescu

Acesta a făcut un scurt istoric al instituţiei de învăţământ, punctând cele mai importante momente cu privire la evoluţia de-a lungul anilor a liceului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meritul înfiinţării şcolii i-a revenit Primăriei Municipiului Craiova care în baza deciziei congresului al douăzecelea al Asociaţiei Învăţătorilor desfăşurat la Bucureşti în anul 1912 a luat iniţiativa creării, începând cu 1 septembrie 1914 a Şcolii normale de Învăţătoare care a devenit peste ani temelia Colegiului Naţional Nicolae Titulescu. Activitatea s-a desfăşurat în casele Trişcu situate pe strada Sfântul Dumitru, numerele 9-14, închiriate de către Ministerul Instrucţiunii şi Cultelor.
Petrescu Anghel, directorul Colegiului Naţional Nicolae Titulescu

De asemenea directorul instituţiei de învăţământ le-a promis partenerilor educaţionali că se va ocupa în continuare de menţinerea la un nivel înalt în mediu şcolar al unităţii de învăţământ.

Pentru tot ce au făcut pentru şcoala noastră le adresăm partenerilor educaţionali recunoştinţa noastră şi asigurăm că vom dezvolta necontenit Colegiul Naţional Nicolae Titulescu şi vom spori cultura organizaţională. Am format generaţii de elevi din care s-au ridicat ulterior personalităţi marcante ale societăţii româneşti. Ne putem mândri azi cu absolvenţii noştri care de-a lungul vremii au ajuns specialişti de calitate în domeniul culturii, economiei şi sportului.
A mai adăugat Petrescu Anghel, directorul Colegiului Naţional Nicolae Titulescu

Diplomă aniversară de la Ministrul Educaţiei

În plus pentru activitatea desfăşurată de un veac, liceul a primit diplome aniversare din partea Prefecturii Dolj, Consiliul Judeţean Dolj şi din partea Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

Nu sunt elev al acestui liceu, cum este domnul deputat Ion Călinoiu, în schimb la prima ediţie din 1983 a făcut parte şi soţia mea. Cred că este foarte bine ca sportul să se îmbine cu învăţătura şi cred că aţi reuşit acest lucru. În urmă cu un an şi jumătate, am încercat cu doamna director Pâncu şi Dănuţ Pascu să facem ca valorile produse de liceul Titulescu să rămână în Craiova şi să nu plece spre alte zări, am încheiat un protocol şi sper să ne ţinem de el. La Mulţi Ani şi sper să ne revedem.
Marius Cristinel Deca, prefectul judeţului Dolj

«Punct de reper pentru generaţiile viitoare. Liceul Nicolae Titulescu-o semnificaţie aparte pentru identitatea culturală a comunităţii»

Sunt mesagerul Consiliului Judeţean Dolj. Este un moment absolut special pentru învăţământul doljean prin care marcăm împlinirea unui secol de existenţă instituţional a uneia dintre cele mai prestigioase şcoli ale Olteniei. Este un bun prilej de a ne exprima aprecierea depusă faţă de conducerea şi corpul profesoral al acestei instituţii, instituţie emblemă cu o bogată tradiţie. Acest moment omagial are şi o semnificaţie aparte pentru identitatea culturală a comunităţii noastre marcând evoluţia istorică a uneia dintre insituţiile de învăţământ care au adus un aport deosebit în domeniul educaţiei, fiind recunoscută şi apreciată nu numai la nivel naţional ci şi internaţional. Se afirmă ca un punct de reper pentru generaţiile viitoare prin prisma celor ce s-au format aici de-a lungul timpului şi care astăzi reprezintă un exemplu de bună conduită şi moralitate, un exemplu de succes demn de urmat. Vă transmit cele mai sincere felicitări pentru ce aţi construit în prezent urări de sănătate, putere de muncă şi succes în realizarea tuturor proiectelor educaţionale din următorul centenar, în numele meu şi al domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Florin Stancu, director DGASPC Dolj

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar, Georgică Bercea a transmis mesaje încurajatoare instituţiei de învăţământ pentru a continua şi pe viitor să ajungă la rezultatele obţinute prin care s-au făcut remarcaţi.

Sărbătoarea de azi este o sărbătoare a întregului învăţământ preuniversitar doljean. Începând de astăzi, o nouă unitate şcolară intră în panteonul de aur a unităţilor care au împlinit 100 de ani de performanţă şi prestigiu. Vreau să transmit mult succes pentru cadrele didactice din partea Inspectoratului Şcolar pentru acest corp de elită care trudeşte zilnic, iar pentru elevi şi părinţi să continue cu aceleaşi rezultate notabile şi aceeaşi performanţă şi abnegaţie în ceea ce înseamnă învăţământ şi educaţie.
Georgică Bercea, inspector şcolar general la ISJ Dolj

O prezenţă notabilă la evenimentul aniversar a fost a doamnei Aurelia Marinescu, fostă directoare a Colegiului Nicolae Titulescu între anii 1954-1960 şi 1963-1968.

Am deosebita plăcere de a participa la această festivitate, pentru mine este un prilej unic de pătrundere din nou în atmosfera şcolii pe care am slujit-o până la pensionare. Nu este mai mare bucurie a unui dascăl bătrân decât atunci când vede că ucenicul îşi depăşeste maestrul. Învăţăceilor de azi le adresez mesajul Să fiţi mândrii de şcoala voastră, să îi duceţi mai departe renumele, aducându-i noi distincţii.
Aurelia Marinescu, fost director al liceului

Politica