vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dinamo vine în Bănie

Pentru voleibaliştii craioveni perioada de odihnă sau relaxare a fost extrem de limitată. Mai bine spus aceasta a fost de refacere după meciurile cu Zalăul pentru că, la finalul săptămânii, băieţii vor intra din nou în focuri.
În finala mică a campionatului intern, SCM “U” Craiova va juca începând de vineri împotriva celor de la Dinamo. Despre întâlnirile cu echipa din Capitală şi ceea ce a fost s-a vorbit ieri în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Sala Polivalentă, conferinţa de presă la care au participat antrenorul Dan Pascu şi jucătorii Laurenţiu Lică şi Mihai Dumitrache.

Suntem în grafic cu obiectivul echipei care a fost accederea în primele patru locuri, ceea ce însemna o calificare în cupele europene. A fost îndeplinit încă din prima parte a campionatului. Ne-am, fi dorit mai mult dar din păcate ne-am oprit în finala mică. Tensiunea, presiunea şi stresul au fost la cote maxime pe parcursul meciurilor cu echipa din Zalău. Am jucat bine acasă, au urmat două meciuri mai puţin bune la ei iar apoi am venit din nou acasă. Meciul decisiv l-am disputat în prezenţa unui public numeros, care a fost alături de noi. Am încercat să facem un joc cât mai bun, ne-am străduit, băieţii au luptat pentru fiecare minge, dar am pierdut în finalul unui meci dramatic. A fost o dispută din care am ieşit învinşi şi din păcate nu mai putem juca finala, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.
Şi-a început Dan Pascu speech-ul din cadrul conferinţei

Tehnicianul a continuat vorbind despre ceea ce va urma pe termen scurt:
Trebuie să aduc echipa într-o stare psihică bună până la meciurile care urmează. Trebuie să facem tot posibilul să câştigăm cu Dinamo. Numai dacă strângem rândurile şi vom juca din nou ca o adevărată echipă putem să ne impunem. Sper ca lucrurile să stea cu totul altfel, să ne revenim la jocurile bune dinainte. Din punctul meu de vedere privesc cu optimism această dispută. Vom face un program de pregătire special pentru a menţine tonusul jucătorilor  şi pentru a ne reveni ca moral. Dinamo este o echipă total diferită faţă de Zalău în sensul că au jucători care se înţeleg bine între ei şi au multă experienţă. Au jucat bine pe final de campionat ceea ce este un semnal de alarmă pentru noi. Nu trebuie să mai avem momente de slăbiciune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătorii sunt montaţi la maxim

Unul dintre jucătorii de bază ai echipei şi cel care a avut cea mai bună evoluţie în meciurile cu Zalăul a fost Laurenţiu Lică. Experimentatul voleibalist, care acum apără culorile alb-albastre a avut cuvinte apreciative la adresa adversarului din semifinale dar în acelaşi timp a spus că va conta pe colegii săi pentru victorii în meciurile care urmează.

Meciul cinci a fost extrem de disputat, am fost aproape de un rezultat foarte bun. Finalul nu ne satisface deloc. Vreau să asigur antrenorul că băieţii au trecut peste acel meci care, de acum, este istorie. Am pus punct unei etape şi acum suntem concentraţi pentru meciurile din  finala mică. Mulţumesc mult spectatorilor care au fost alături de noi şi îmi doresc să umple din nou sala la partidele cu Dinamo, de vineri şi sâmbătă. Ce poate fi mai frumos decât să câştigi împotriva dinamoviştilor în faţa unui public numeros? Ne gândim foarte serios la meciurile din finala mică şi avem nevoie de o medalie.
A declarat Laurenţiu Lică

Acesta a fost susţinut în declaraţii de Mihai Dumitrache care a spus următoarele:
După o înfrângere rămâne tot timpul un gust amar. Important este să trecem cât mai repede peste dezamăgirea unei semifinale pierdute pentru că timpul este foarte scurt. Avem în faţa un adversar foarte bun în finala  mică. Important este să ne facem noi jocul. Degeaba contracarăm adversarul dacă nu ne iese jocul nostru. Ne pare rău pentru înfrângere, mai ales în meciul decisiv. Am făcut tot ce  a depins de noi să câştigăm, nu am reuşit. Sperăm să trecem de Dinamo şi să luăm medalia de bronz.

–––

Iniţiativă

Intrare liberă la meciurile cu Dinamo

Finala mică a campionatului de volei masculin va debutat vineri cu primul meci dintre SCM “U” şi Dinamo, pentru ca cel de-al doilea să fie programat sâmbătă. La acest nivel se joacă tot după sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”. După ce la meciul cinci cu echipa din Zalău intrarea a fost liberă, directorul Sălii Polivalente, Rela Filip a avut o iniţiativă lăudabilă din nou.

Practic, pentru a ajuta cât mai mult singura echipă craioveană care se luptă cu şanse reale pentru podiumul naţional, conducerea Sălii Polivalente a decis ca intrarea să fie liberă. Este o formă importantă de a motiva jucătorii, pentru că sala va fi probabil din nou plină la fel cum a fost şi iniţierea întrecerii galeriilor. În tot acest interval de timp SCM Craiova se ocupă de ordine şi disciplină!

Politica