vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FEFS Craiova, gazda unei actiuni stiintifice de tinuta

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiov a organizat la finalul săptămânii trecute o interesantă acţiune ştiinţifică. Vineri şi sâmbătă, la sediul din strada Brestei a unităţii de învăţământ universitar amintite au avut loc acţiunile prilejuite de organizarea celei de a şasea conferinţe internaţionale “Exerciţiul fizic – mijloc complex şi modern de promovare a sănătăţii”.
Universitatea din Craiova, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au avut ca parteneri la conferinţa internaţională Universitatea “Spiru Haret”, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti şi Centrul de Studiu şi Cercetare a Motricităţii Umane. Acţiunile ştiinţifice au debutat vineri dimineaţă cu workshop-ul conferenţiarului universitar Eugenia Roşculescu, urmat de cel susţinut de lectorul universitar Germina Cosma.

Decanul FEFS Craiova, profesor doctor Marian Dragomir, a reliefat importanţa acţiunii într-un cuvânt de deschidere susţinut în aula facultăţii, aulă care de vineri poartă numele profesorului doctor Corneliu Andrei Stroe, în semn de omagiu pentru activitatea desfăşurată în cadrul FEFS Craiova. Sâmbătă, ziua a început cu un schimb de experienţă internaţional, lucrarea profesorului Sedlacek Jaromir, de la Universitatea “Masaryk” DIN Brno (Cehia) stârnind numeroase discuţii.
Foarte interesantă a fost şi lucrarea prezentată de profesor doctor Francesco Maria Lalarco de la centrul universitar din Firenze, acesta scoţând în relief, printre altele, calităţile de excepţie ale sportivilor români. Cadrul didactic italian s-a arătat încântat de calităţile native ale sportivilor din România, acesta susţinând o lucrare de cercetare la Oradea.

Ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, conferinţa şi-a propus să aducă o contribuţie importantă în  dezvoltarea cercetării ştiinţifice din domeniu prin abordarea unor teme de interdisciplinaritate. Lucrările prezentate, în cadrul cărora exerciţiul fizic a fost elementul complex, au determinat dezbateri legate de obţinerea performanţei sportive, dar şi de cercetare fundamentală în domeniul profilaxiei şi al terapiei recuperatorii. Evenimentul a beneficiat de o participare numeroasă a cadrelor universitare din ţară şi din străinătate, dar au fost prezenţi şi profesori de educaţie fizică din învăţământul preuniversitar, antrenori, kinetoterapeuţi şi studenţi. Din păcate, evenimentul a fost umbrit de trecerea în nefiinţă a domnului prof. univ. dr. Corneliu Andrei Stroe, căruia i s-a adus un omagiu şi prin intermediul acestui eveniment.
A declarat lector universitar Germina Cosma unul dintre organizatorii evenimentului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia conferinţei ştiinţifice, au avut loc şi o serie de evenimente sportive, organizate de FEFS Craiova. Studenţii din centrul universitar din Bănie s-au putut întrece la cros, baschet 3×3 dar şi fotbal mixt. Cei mai buni în concursul de alergare au fost Dora Mustăţea şi Andrei Nicolae. La feminin, podiumul a fost completat de Florentina Veghea şi Alexandra Cariga, iar la masculin de Mădălin Ionescu şi Bogdan Barbacariu. În ceea ce priveşte baschetul, cei mai buni s-au dovedit studenţii de la FEFS, anul I, pentru ca la feminin să se impună studentele de la Drept.
În competiţia masculină pe locul doi s-a situat echipa facultăţii de drept, iar pe trei echipa de la FEFS, specializarea Kinetoterapie. La feminin, pe doi au venit fetele de la FEFS Kinetoterapie şi pe trei cele de la FEFS. Foarte atractive au fost meciurile de fotbal mixt, la care echipele au fost alcătuite din trei băieţi şi două fete. Cei mai buni s-au dovedit studenţii din anul doi de la FEFS, care au devansat echipele similare de la Facultatea de Litere PIPP, respectiv echipa anului III de la FEFS .  Cel mai bun portar al competiţiei a fost desemnată Veghe Florentina, iar golgheterul competiţiei a fost Oniciu Denisa, ambele studente la FEFS. De buna desfăşurare a competiţiilor s-au ocupat lect. univ. dr. Albină Alina Elena, lect. univ. dr. Gheţu Roberta, lect. univ. dr. Ungureanu-Dobre Aurora şi lect. univ. drd. Albină Constantin.

Politica