joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directoarea penală de la Finanţe Mehedinţi detaşată în alt judeţ

Şeful  Administraţie – Colectare Contribuabili Mijlocii din  cadrul AJFP Mehedinţi şi fost director general al AJFP Mehedinţi, Violeta Craciun, un specialist de marcă în domeniul finanţelor care însă nu ezită să-şi folosească  inteligenţa  şi în scopuri negative ne-a părăsit. Doamna Violeta, învinuită de DIICOT într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani  pentru sprijinirea unui grup infracţional, nu mai ,,activează” în judeţ . Târziu dar cu voie bună, ea a fost detaşată la Biroul Vamal Alba.

Mare pagubă-n ciuperci…Fostul director al Direcţiei Finanţe Mehedinţi, Violeta Crăciun, învinuită într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două milioane de euro a fost detaşată la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, urmând să ocupe funcţia de şef al Biroului Vamal Alba.
La Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice  (AJFP) Mehedinţi a ajuns ordinul numărul 514/21.03.2014 al preşedintelui ANAF care precizează că fostul director al instituţiei, Violeta Crăciun care ocupă în prezent funcţia de şef Administraţie adjunct – Colectare Contribuabili Mijlocii în cadrul AJFP Mehedinţi este detaşată pe o perioadă de maximum şase luni la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov.
Potrivit documentului, Violeta Crăciun urmează să ocupe funcţia publică de conducere vacantă de şef al Biroului Vamal la Biroul Vamal de interior Alba. Cel mai probabil detaşarea a venit ca urmare a dosarului de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,2 milioane de euro în care este cercetată Violeta Crăciun, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri din Mehedinţi, prin funcţia pe care o deţine în prezent la AJFP Mehedinţi, aceasta putând influenţa ancheta.

În anul 2013, Violeta Crăciun care deţinea atunci funcţia de director al Finanţelor Publice Mehedinţi a fost ridicată de la domiciliul său din Drobeta Turnu Severin, pentru audieri în urma unor percheziţii desfăşurate de DIICOT în data de 5 iunie într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,2 milioane de euro, împreună cu fostul şef de la Garda Financiară Mehedinţi, Gheorghe Huza  şi mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au derulat contracte cu administraţii locale din Mehedinţi.Între cele 21 persoane ridicate în iunie 2013 pentru audieri şi duse la sediul DIICOT Craiova se afla şi fostul director al Direcţiei de Drumuri Naţionale Mehedinţi, Sorinel Duducea a cărui firmă de construcţii, “Via Vita Construcţii”, a derulat în ultimii ani contracte cu mai multe administraţii locale din Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor, dar şi soţia acestuia, Manuela Duducea, care este asociată în firma de construcţii “Via Vita”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, în aceeaşi zi au fost duşi la audieri mai mulţi romi din Strehaia despre care existau suspiciuni că au emis facturi fictive către societatea Via Vita, pentru diverse servicii şi mărfuri, fără a plăti TVA şi impozit pe profit.DIICOT a arătat în data de 5 iunie 2013, într-un comunicat de presă că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând mai multe societăţi comerciale,  controlate direct sau prin persoane interpuse, prin  înregistrarea în evidenţele contabile a unor  facturi fiscale aferente  unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus în mod ilegal  TVA şi au diminuat impozitul pe profit.

Activitatea infracţională a fost  sprijinită de către un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi un director executiv în cadrul  DGFP Mehedinţi. Prejudiciul  cauzat prin eludarea plaţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 2.200.000 de Euro.
Se mai arată în comunicatul DIICOT

Acuzaţiile aduse de DIICOT membrilor grupării se referă la infracţiuni de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui astfel de grup, evaziune fiscală  şi spălare de  bani. Violeta Crăciun, fostul şef al Gărzii Financiare Mehedinţi, Gheorghe Huza şi omul de afaceri Sorin Duducea au calitatea de învinuiţi în acest dosar.

Dosarul nu a fost încă trimis în judecată

Actualul şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, Cosmin Durac a confirmat detaşarea Violetei Crăciun, adăugând totodată că în ultima perioadă s-a vorbit şi despre o posibilă detaşare a  lui.

S-a  tot  vorbit în ultima  perioadă  de o posibilă   detaşare a mea în alt  judeţ şi aducerea  altcuiva  la  conducerea A.J.F.P.  Mehedinţi. Eu sunt în concediu  dar nu am cunoştinţă  de  aşa ceva, dealtfel nici nu cred într-un  astfel de scenariu. De  ce ar încerca cineva  să  mă  detaşeze la câteva  zile  de  la  descinderile  de  la  Strehaia? Mai degrabă  cred că este vorba de  o detaşare pentru şefa  adjunctă de la contribuabilii mijlocii ridicată   anul trecut de DIICOT  care într-adevar trebuia  mutată conform legii.
Cosmin Durac

Politica