joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

25 MARTIE – ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE

Pe 25 martie 2014 s-au împlinit nu mai puţin de 192 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, o zi de mare sărbătoare pentru toţi poliţiştii români şi în special pentru poliţiştii doljeni.
Pentru a marca această sărbătoare premergător acestei zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost desfăşurate o serie de activităţi, între care: Cupa Poliţiei Doljene, Cupa Presei la Tir şi lansări de carte, respectiv album.
Ziua a debutat la Monumentul ridicat în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie, amplasat la intrarea în sediul inspectoratului, unde a avut loc un ceremonial religios şi de comemorare a acestora. După acest moment invitaţii au fost întâmpinaţi de către poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Poliţiei Rutiere care au prezentat dotările specifice şi modalităţi practice de intervenţie.

În Amfiteatrul General Ion Eugen Sandu au continuat festivităţile într-o şedinţă în care au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim 11 poliţişti, după cum urmează:
– de la gradul de inspector principal de poliţie în gradul de subcomisar de poliţie ŞUŢU ELVIS-MIHAI – Serviciul Rutier,
– de la gradul de inspector principal de poliţie în gradul de subcomisar de poliţie BORUZ PAUL CONSTANTIN – Serviciul Rutier,
– de la gradul de inspector principal de poliţie în gradul de subcomisar de poliţie POPA SORIN-MIHAI – Secţia Nr. 1 Poliţie Rurală Craiova,
– de la gradul de inspector de poliţie în gradul de inspector  principal de poliţie DUMITRU CORNEL-CLAUDIU – Biroul Rutier Craiova,
– de la gradul de subcomisar de poliţie în gradul de comisar de poliţie BĂRBULESCU FLORIAN – Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 3 Poliţie,
– de la gradul de agent principal de poliţie în gradul de agent-şef adjunct de poliţie CALOTĂ ELENA-DANIELA – Serviciul de Investigare a Fraudelor,
– de la gradul de agent principal de poliţie în gradul de agent-şef adjunct de poliţie VOICU DRAGU-IONUŢ – Poliţia oraşului Segarcea,
– de la gradul de agent principal de poliţie în gradul de agent-şef adjunct de poliţie AFREM VICTOR – Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 6 Poliţie,
– de la gradul de agent principal de poliţie în gradul de agent-şef adjunct de poliţie MITRAN EMIL-MARIAN – Secţia Nr. 4 Poliţie Rurală Coşoveni,
– de la gradul de agent principal de poliţie în gradul de agent-şef adjunct de poliţie COSTACHE AUREL CONSTANTIN – Secţia Nr. 13 Poliţie Rurală Segarcea,
– de la gradul de agent-şef de poliţie în gradul de agent-şef principal de poliţie BERCEANU ŞTEFAN-EMIL – Secţia Nr. 14 Poliţie Rurală Bîrca

Deasemenea, alţi 50 de ofiţeri şi 173 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.
Alocuţiuni au susţinut Prefectul Cristinel Marius Deca, Viceprimarul municipiului Craiova – Mihai Genoiu, Ion Prioteasa – Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Viorel Dică – Consilier Arhiepiscopia Craiova, înaltele personalităţi prezente adresând cuvinte de apreciere şi felicitare poliţiştilor doljeni.
Festivitatea a continuat cu premierea câştigătorilor Cuperi Poliţiei Doljene la concursurile sportive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca în fiecare an, avem în mijlocul nostru şi ne bucurăm de prezenţa delegaţiilor străine din Republica Serbia – Regiunea Zajecar, din Republica Bulgaria – Regiunia Vidin şi din Norvegia – Poliţia Rogaland. Reprezentanţii delegaţiilor străine au transmis mesaje de felicitare poliţiştilor doljeni din partea colegilor din Serbia, Bulgaria şi Norvegia. Reprezentanţii organizaţiilor şi instituţiilor partenere în lupta împotriva criminalităţii au primit plachete şi însemne de apreciere din partea şefului IPJ Dolj comisar şef de poliţie Dr. Constantin NICOLESCU. Cu ocazia zilei Poliţiei Române poliţiştii doljeni adresează sincere mulţumiri tuturor partenerilor şi colaboratorilor care ne sunt alături zi de zi pentru atingerea ţelului nostru, asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

IPJ DOLJ

––––

MESAJUL ŞEFULUI INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN GORJ

Anul acesta, în ziua de 25 martie, am aniversat 192 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne. Toţi aceşti ani încununează o perioadă de încercări, căutări şi realizări, iar în această zi societatea românească îşi reafirmă aspiraţiile de respect pentru lege şi în acelaşi timp îşi exprimă preţuirea faţă de profesia de poliţist şi faţă de profesioniştii care, cu pasiune şi dăruire îşi dedică întreaga lor capacitate serviciului pus în slujba comunităţii.
Arăt întreaga mea consideraţie poliţiştilor, pentru îndeplinirea celei mai nobile misiuni în stat – apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului, asigurarea liniştii şi ordinii în societate. Efortul consecvent depus la combaterea elementelor criminale, faptele bune, grija faţă de oameni, curajul şi profesionismul, responsabilitatea cu care tratează rigorile meseriei de poliţist şi sacrificiile pe care deseori sunt nevoiţi să le facă constituie latura frumoasă a serviciului realizat în interesul cetăţenilor.

Pe parcursul acestor ani, împreună şi fiecare în parte, am demonstrat că suntem conştienţi de obligaţiunile şi responsabilităţile pe care le îndeplinim: permanent am fost implicaţi în evenimentele şi acţiunile importante, asumându-ne toate riscurile.
Este onorant pentru noi, ca purtători ai uniformei de poliţist să beneficiem de încrederea cetăţenilor judeţului şi îi asigurăm de devotamentul, onestitatea şi sârguinţa noastră  în îndeplinirea misiunilor ce ne sunt încredinţate.
Contez pe suportul şi motivaţia continuă a poliţiştilor şi cred că orice iniţiativă demnă poate fi realizată cu succes. Să aibă parte de multă putere de muncă, pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă în orice situaţii.
Doresc tuturor realizări profesionale şi succes în activitatea de mare răspundere circumscrisă comunităţii.

IPJ GORJ

––––

Ziua Porţilor Deschise şi Cupa Poliţiei la Vâlcea

Ieri, 24 martie a.c., poliţiştii din cadrul tuturor structurilor Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, au sărbătorit alături de comunitate, Ziua Poliţiei Române.
Astfel, începând cu ora 10.00, la sediul IPJ Vâlcea s-a desfăşurat Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care aproximativ 100 de preşcolari şi şcolari au vizitat Centrul Operaţional şi laboratoarele Serviciului Criminalistic.

Copiii s-au bucurat de tehnica poliţiei, lăsându-se amprentaţi, putând crea chiar un portret robot a unui posibil infractor.
Elevii au vizitat încăperile în care poliţiştii îşi desfăşoară activitatea, au putut vedea cum sunt preluate apelurile de urgenţă  112 de către poliţişti şi li s-a explicat şi arătat cum sunt prelevate urmele papilare.

Copiii au fost încântaţi de activitatea de zi cu zi a poliţiştilor, foarte mulţi dintre ei exprimându-şi dorinţa de a îmbrăţişa cariera de poliţist.
Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au prezentat categoriile de armament pe care aceştia le utilizează în acţiunile lor, precum şi modul cum acestea funcţionează.
Impresionaţi de prezentările făcute, vizitatorii au dorit să imortalizeze aceste momente, solicitându-le poliţiştilor să se lase fotografiaţi împreună cu aceştia.   De asemenea în săptămâna ce a trecut s-au desfăşurat mai multe competiţii sportive. La încheierea fiecărei competiţii, a avut loc premierea câştigătorilor,  Asociaţia sportivă oferind mai multe premii.

IPJ VÂLCEA

Politica