miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Radio GSB-Glasul Adolescenţei din Craiova

Din ambiţie şi dragoste pentru radio. Aşa s-a născut, în urmă cu mai bine de trei ani, Radio GSB, un post de radio on-line, găzduit de Grupul Şcolar “Gheorghe Bibescu” din Craiova.
Radio GSB se adresează tuturor adolescenţilor, elevilor şi studenţilor.

În 2007 am făcut radioficarea şcolii. A primit numele de GSB de la Grupul Şcolar “Gheorghe Bibescu”. Apoi, în 2010, am pornit ideea să facem un radio on-line. Am primit acest spaţiu, care a fost o toaletă şi un vestiar. Vestiarul s-a transformat în cabina de emisie şi toaleta în redacţie. La început, fiecare a venit cu un microfon, cu o pereche de căşti, cu o boxă şi uşor, uşor am reuşit să strângem ce aveam nevoie. Şcoala ne-a dat internetul, două calculatoare. Pe parcurs am reuşit să mai facem rost de nişte bani să mai luăm microfoane de studio care sunt semiprofesionale. Am mai îmbunătăţit calculatoarele.  Astăzi, radio GSB înseamnă un colectiv, elevi, studenţi laolaltă, nu ştiu unde mai întâlneşti aşa ceva, multe tinere talente.
Alin Cîrţînă, profesor, fondatorul Radio GSB

Raluca Buzatu este unul dintre animatorii acestui post de radio. Este studentă în primul an la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii din Craiova. S-a alăturat proiectului din octombrie 2013. Are un matinal şi emisiunea “Subsolul GSB”, un fel de Garaj al Europa FM, dar mai mic. Aici sunt promovate talentele oltene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

M-am alăturat proiectului de când a început anul universitar. Mi s-a părut o oportunitate să vin aici. Eu fac matinal şi emisiunea aceasta în care încerc să promovez talentele de aici, de la noi din zonă. Este un concert live unde se cântă, mai stăm şi de vorbă cu invitaţii. Sunt mulţi tineri care au talent, vor să se afirme şi nu au unde şi, având în vedere că noi ne adresăm elevilor, studenţilor, adolescenţilor în general, cred că este binevenită emisiunea noastră. Sincer, radio deja a devenit “acasă”. În timpul liber prefer să nu mai ies în oraş, să nu mai fac altceva, decât să vin aici. Mă distrez, mă relaxez, învăţ.
Raluca

Joi, invitat în Subsolul GSB a fost Ektro, tânărul care îşi cântă iubirea pentru Universitatea Craiova, în ritmuri de hip-hop.
Raluca  şi-a început emisiunea relaxată, încrezătoare: “Bună seara, suntem în subsolul GSB, asta înseamnă muzică bună de aici, de la noi. Şi dacă este joi Ektro vine pe la noi.”
Invitatul serii i-a dezvăluit Ralucăi şi ascultătorilor GSB, între altele, şi care este proiectul la care lucrează acum: o nouă piesă cu şi despre Universitatea Craiova.

Este o piesă împreună cu Asociaţia “Ştiinţa suntem noi”, o piesă foarte frumoasă despre Craiova. Probabil pe undeva pe la sfârşitul primăverii îşi va face debutul, va ieşi un videoclip foarte tare, sperăm noi, piesa aproape că a ieşit din studio, mai este puţin de lucrat. Videoclipul este finanţat de Asociaţia “Ştiinţa suntem noi”, sunt oameni care chiar pun suflet pentru echipă, chiar îşi doresc să facă ceva şi suntem alături de ei.
Ektro

În prezent la Radio GSB sunt opt tineri, elevi şi studenţi, care fac voluntariat.
Între timp, s-a lansat şi campania “Radio GSB trezeşte animatorul din tine”, prin care se caută colaboratori.  E un punct de pornire pentru tinerii care vor să aibă o carieră în domeniu. Radio GSB e cu şi despre tineri.

Politica