vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii de la Strehaia – Mehedinţi mănâncă jar

La ceas de bilanţ au rezultate remarcabile. Este vorba despre pompierii de la pichetul Strehaia-Mehedinţi. Îşi lasă problemele deoparte odată ce au trecut pragul locului de muncă. Amplasat în partea de sud a oraşului Strehaia, Pichetul de Pompieri Strehaia asigură intervenţiile din partea de Vest a judeţului Mehedinţi, pe o suprafaţă de circa 750 Km pătraţi, în 96 localităţi, dintre care un oraş, 14 comune şi 89 de suburbii, sate şi cătune.
Cu o dotare de două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, un autocamion de intervenţie şi de transport, o motopompă transportabilă şi alte mijloace de intervenţie, cei 50 de pompieri încadraţi la Pichetul Strehaia intervin, la solicitările cetăţenilor, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

În anul 2013, pompierii strehăieni au intervenit la 542 situaţii de urgenţă.
A spus Sorinel Marinaşi, comandantul pompierilor din Strehaia

De la urgenţe medicale şi accidente rutiere cu victime şi până la incendii la locuinţe, la vegetaţia uscată, inundaţii, cutremure, salvări de persoane din diferite medii ostile, pompierii sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru a reduce pagubele, a salva persoanele şi mediul înconjurător de efectele situaţiilor de urgenţă. Ei sunt cei care veghează 24 de ore din 24, dând dovadă de profesionalism şi demonstrând că activitatea de apărare a vieţii şi bunurilor cetăţenilor primează necondiţionat.
A declarat plutonier major  Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La auzul alarmei, pompierii reuşesc să înăbuşe în suflet emoţia puternică, ce le strânge inima în faţa imprevizibilului, în timp ce curajul şi spiritul de sacrificiu le dau forţă pentru a merge mai departe. Satisfacţia muncii lor este atunci când, prin intervenţia desfăşurată, pot salva oameni. Pentru plt. maj. Simion Traian, şeful gărzii de intervenţie, „o misiune îndeplinită înseamnă o notă bună pentru întregul echipaj şi încărcarea bateriilor pentru următoarea intervenţie”.
Intervenţiile la care participă cel mai des pompierii din cadrul Pichetului Strehaia sunt urgenţele medicale. Cel mai dificil caz, povesteşte plt. Grecescu Ovidiu, a fost când, în urma producerii unui accident rutier pe raza localităţii Corcova, un copil, în vârstă de 12 ani, se afla în stare critică.

El a fost scos, în viaţă, de pompieri, din autoturism, a fost stabilizat, i s-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă şi a fost transportat a UPU. În tot acel timp, când fiecare secundă conta, pompierii au făcut tot ce se putea pentru ca acel copil să rămână în viaţă.
Am făcut tot ce ţinea de noi pentru ca starea copilului să nu se agraveze” spune plutonierul Ovidiu Grecescu .
Pentru a fi pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, care necesită efort fizic prelungit, pompierii nu pierd timpul degeaba. Dacă nu au intervenţii, ei se antrenează, trei ore pe zi, în sala de forţă, la poligonul de instrucţie sau pe terenul de fotbal. Nobila misiune de apărători ai vieţii, îi îndeamnă să fie permanent pregătiţi pentru a-i proteja pe cei în slujba cărora se află.

Politica