joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crin fu la Craiova. Sol de pace

După ce doi membri ai PNL Dolj s-au mutat cu acte la PSD, iar 12 primari din judeţ, liberali în carnetele de partid, şi-au anunţat susţinerea faţă de social-democraţi, Crin Antonescu s-a gândit să facă o vizită fulger la Craiova.
Unii membri ai PNL ar fi vrut coborârea de pe tron a lui Mihai Voicu, preşedintele liberalilor doljeni. Şi chiar asta au sperat că se va întâmpla la întâlnirea cu mai marele lor, Antonescu.
În ultimele zile, în mass-media locală, s-a vehiculat numele viceprimarului Craiovei, preşedinte al organizaţiei locale a PNL, Cristina Calangiu, pentru a prelua şefia la judeţ. Aceasta este susţinută de Constantin Mitriţă, directorul Companiei de Apă Oltenia, şi, se pare, de deputatul Ionuţ Stroe.
Nu numai o dată s-a încercat înlăturarea lui Voicu. După alegerile generale din 2012, liberalii de la Craiova au mers la Antonescu să îl convingă să-l demită pe Mihai Voicu din funcţia de preşedinte al PNL Dolj.
Acum, după exodul membrilor PNL, au încercat din nou. Stroe a şi declarat pentru media locală că Voicu este principalul vinovat pentru pierderea membrilor partidului şi l-a atacat dur numindu-l “turist electoral” şi “lider ilegitim”.

Antonescu a venit, însă, la Craiova să transmită un mesaj de pace.
Duminică, la Filarmonica Oltenia, a avut loc Delegaţia Permanentă a PNL Dolj, la care a luat parte şi liderul de la Bucureşti. Discuţiile au avut loc cu uşile închise. Jurnaliştii au fost poftiţi afară din sală. De altfel, nici nu fuseseră invitaţi. Acest lucru a stârnit reacţii din partea unor liberali. Deputatul Ovidiu Iane a reclamat faptul că PNL Dolj are mari lipsuri la capitolul comunicare cu mass-media, după cum ne-au afirmat surse care au luat parte la discuţii.
Sursele noastre ne-au mai declarat că Ionuţ Stroe a susţinut un discurs “stufos” în care a pronunţat de (prea) multe ori cuvântul “schimbare”. Stroe a venit înarmat cu mai multe “hârtii”. Să fi fost listele cu echipa de conducere pe care o propune deputatul, ori discursul în sine?
Cert este că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a venit la Craiova pentru a-şi arăta susţinerea pentru Mihai Voicu şi le-a transmis liberalilor să “îngheţe” conflictul până la europarlamentare.

Am venit pentru a-mi confirma încrederea şi susţinerea pentru Mihai Voicu, pentru actualul birou. Pentru a afirma, de asemenea, că sunt coleg şi sunt prieten şi cu cei care au nemulţumiri sau neînţelegeri. I-am rugat pe toţi colegii mei din Dolj, şi pe conducerea judeţeană şi pe primari, viceprimari şi consilieri, pe toţi membrii în general, să facă în PNL Dolj un conflict îngheţat până în 26 mai. Să fie solidari, să-şi dea mâna şi să lucreze împreună pentru Partidul Naţional Liberal.
Crin Antonescu, preşedinte PNL

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cât despre dezertările din PNL Dolj, Antonescu a afirmat că nu crede că primarii au ales să susţină PSD pentru că Voicu merge rar în judeţ, aşa cum au spus unele voci, ci din cauza presiunilor la care sunt supuşi de guvernul PSD.

S-a mai întâmplat, de-asta am mai spus, Ponta începe să fie doar un Emil Boc mult mai înalt. Au plecat pentru că avem un guvern care, asemenea guvernului PSD din 2000-2004 şi asemenea guvernelor lui Traian Băsescu, înţelege să folosească în felul acesta şi influenţa prefecţilor şi influenţa  guvernului, să condiţioneze alocările bugetare ceea ce este profund nedrept pentru a-şi atrage sprijinul primarilor. Este un lucru care nu duce nicăieri şi PNL a mai rezistat la asemenea presiuni şi aici în Dolj şi în toată România.
Crin Antonescu, preşedinte PNL

Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a declarat că liberalii se concentrează acum pe alegerile din mai.

Nu am ajuns încă în etapa în care să adoptăm decizii. Momentan există partea în care diverşi colegi, membri ai Biroului Judeţean, primari, îşi expun punctul de vedere. Principala preocupare în acest moment este pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Am avut şansa ca la începutul şedinţei domnul preşedinte Crin Antonescu să dea un mesaj foarte ferm cu privire la unitatea internă a filialei, cu privire la priorităţile pe care le avem de acoperit în următoarea perioadă.
Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj

Despre plecările din PNL, Voicu a firmat:
Uman regret, dar din punct de vedere electoral avem capacitatea de a ne remonta şi încă foarte rapid. Am de spus un cuvânt în mod special pentru primari. Vreau să le transmit un mesaj şi anume că îi respect foarte mult pentru tot ce fac pentru comunitate, pentru numărul de voturi pe care l-au adus, pot să le înţeleg şi motivele şi faptul că sunt nişte victime ale unui sistem de presiune bazat pe alocarea de fonduri. Sunt convins, aşa cum s-a mai întâmplat, că marea majoritate sunt în continuare alături de Partidul Naţional Liberal.

Se cere demiterea lui Deca

Liderul liberalilor doljeni a cerut public demiterea lui Marius Deca din funcţia de Prefect de Dolj. Asta pentru că Deca ar fi sunat consilieri locali ai PNL şi le-ar fi cerut să nu meargă la întâlnirea de la Filarmonică.

Îi cer public demiterea pentru grave ingerinţe în viaţa politică a unui partid. A contactat personal consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal solicitându-le să nu se prezinte la această şedinţă.
Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj

Şi Antonescu a avut un mesaj faţă de implicarea prefecţilor în politică:
Noi am promis, dacă vă aduceţi aminte, cot la cot cu domnul Ponta, cot la cot cu PSD-ul, cot la cot cu doamna Vasilescu, depolitizarea. Ori depolitizarea începe cu prefecţii care sunt funcţionari publici. Ei pot veni dintr-un partid politic, dar în calitate de prefecţi nu au voie, prin lege, să facă politică. Mai avem, se pare, de aşteptat pentru ca aceste lucruri să se întâmple în România.

Prefectul de Dolj, Marius Deca a declarat pentru oltenasul.ro:
Ce să comentez eu la declaraţiile lui Mişu Voicu. Întâmplător, până acum un an şi jumătate, eu mă ocupam la PNL de delegaţiile permanente, aşa că pot să vă spun că să afirmi despre prefectul de Dolj că încearcă să influenţeze unu-doi consilieri locali din 250 e de domeniul ridicolului. Nu comentez declaraţiile de domeniul ridicolului ale lui Mişu Voicu.

«Nu există victorii la preţuri de sold»

Tot ieri, liberalii doljeni au adoptat o rezoluţie cu ocazia Delegaţiei Permanente Teritoriale. Documentul ne-a fost transmis de senatorul Mario Ovidiu Oprea.

Zilele acestea, dincolo de tensiuni, românii au putut înţelege că PNL este singurul partid care poate opri partidul stat PSD. Ţinta falsă pe care această formaţiune o oferă oamenilor este un război cu un preşedinte, care în câteva luni îşi va încheia mandatul. Miza nu este trecutul. Nu el este adversarul PNL, ci susţinătorii unui întreg sistem copiat şi adoptat acum fără ruşine de PSD, un sistem bazat pe traseim, jocuri de culise şi pârghii nelegitime pentru obţinerea puterii.
Deplângerea alianţei de către foştii parteneri,  alianţă care în viziunea liberalilor a însemnat un angajament serios împotriva practicilor abuzive şi nedemocratice este o dovadă de ipocrizie şi de demagogie până şi aceasta lipsită de stil. Înlocuirea tuturor celor care nu răspund comenzilor PSD evidenţiază caracterul bolnav şi disperarea cu care unii, în loc să guverneze, săvârşesc aceleaşi nedreptăţi pe care, la ore de maximă audienţă, le-au blamat. PSD este partidul care vrea să se restructureze, destructurându-ne. Filiala PNL Dolj e sigură că panglica la această ceremonie nu se va tăia niciodată! Liberalii nu au momente ocazionale de sinceritate. Au acţiuni permanente şi ferme ca partid de opoziţie. PNL Dolj ca şi celelalte organizaţii au un lider în persoana lui Crin Antonescu, care va deveni viitorul preşedinte al României, nu stăpânul românilor. Au un primvicepreşedinte în persoana lui Klaus Iohannis, viitorul prim-ministru, care nu vrea o ţară drept tribut, ci să „opereze chirurgical” toate bolile unei guvernări pe care, până acum românii nu au resimţit-o. Ei sunt cei pe care filiala noastră îi va susţine pentru că ei nu sunt lideri de carton. Iar cei mai buni fac diferenţa.
Filiala noastră are suficiente resurse să creeze liberali adevăraţi şi să-şi respecte cu demnitate veteranii. PNL Dolj este aici pentru că pe noi lecţia egalităţii nu ne face să râdem în public. PNL Dolj rămâne în picioare pentru că are suficientă cultură civică şi motive de a lupta pentru cauze comune, dar mai ales drepte.  PNL Dolj rezistă pentru că nu este o minoritate neglijabilă care poate fi absorbită. Această organizaţie, indiferent prin câte a trecut îşi va crea imaginea de învingător, dar nu pentru a profita de victoria sa.
Nu există drum fără obstacole. Nu există acţiune fără consecinţă. Poate i-am pierdut pe  colegii noştri stăpâniţi de vicii, dar de două ori mai mult i-am câştigat pe cei cu virtute. Argumentele adversarilor nu ne-au doborât şi nu ne-au schimbat părerile. Filiala PNL Dolj înţelege să stea departe de oamenii care ne micşorează ambiţia. Oamenii mici recurg întotdeauna la asta. Cei cu adevărat mari, sunt cei care ne fac să simţiţim că şi noi putem deveni mari.
Liberalii au de susţinut în curând o probă eliminatorie, alegerile europarlamentare, mai concret. PNL Dolj intenţionează să pună umărul pentru obţinerea procentului de 20%, printr-o mobilizare exemplară a tuturor membrilor. De aceea, avem un moment prielnic, nu pentru a nemazili între noi, ci pentru a neconsolida poziţiile. PNL Dolj nu este un SRL, ci o fortăreaţă, indiferent cât de dificile par unele obiective, indiferent cât de tensionate pot fi unele situaţii. Considerăm că Biroul Permanent Teritorial al PNL Dolj, cu structura lui actual oferă în continuare garanţia coordonării filialei şi că această organizaţie nu va fi la discreţia PSD, lucru ce a devenit un aspect deloc de neglijat. Reiterăm ideea că vom impune fără ezitare politicile liberale pentru a atinge obiectivul final, câştigarea alegerilor prezidenţiale.
După aceste zile,PNL Dolj transmite atât: Nu există victorii la preţuri de sold. În numele acestui partid, PNL Dolj propune reînnoirea angajamentelor faţă propriile principii politice. Şi face un apel către unitatea filialei, pentru că esenţa unei personalităţi închegate este unitatea, nu divizarea. O să fim toţi mândri că stăm sus atunci când nu ne va fi ruşine să ne aducem aminte cine şi ce ne-a adus acolo. Mai presus de toate, vom strânge rândurile. Pentru că, în PNL Dolj, prietenia dintre noi este şi va rămâne întotdeauna o responsabilitate plăcută, nu o oportunitate.

Politica