joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegii francezi, revoltaţi: «Muncim 78 de ore pe săptămână»

O femeie medic originară din Gorj şi-a găsit sfârşitul în Franţa. Simona Zahan avea 37 de ani şi asupra decesului ei planează două variante. Presa franceză susţine că femeia s-ar fi sinucis, în vreme ce acasă, în comuna Scoarţa, familia susţine că aceasta a murit din cauza epuizării. Mai mult, rudele femeii susţin că vor da în judecată ziarele care au afirmat acest lucru.
Simona Zahan lucra ca anestezist la un spital din oraşul francez Chatearoux şi a fost găsită fără suflare chiar la locul de muncă. Femeia de 37 de ani avea un copil de şase ani şi era în Franţa alături de soţul  ei.
După ce trupul neînsufleţit al femeii a fost descoperit duminică dimineaţă fără suflare chiar în cabinet, presa franceză a scris că femeia şi-ar fi administrat intravenos injecţii care i-ar fi cauzat decesul.
Numai că, în pofida a ceea ce au scris jurnaliştii francezi, colegii româncei s-au revoltat.

Suntem nevoiţi să lucrăm mai mult de 10 ore pe zi, cu deficit de posturi. Simona era o profesionistă, dedicată muncii ei.
S-au arătat intrigaţi medicii francezi colegi cu Simona

Ieri, Ministrul Sănătăţii din Franţa, Marisol Touraine, şi-a schimbat declaraţiile, după  ce a aflat punctul de vedere al colegilor Simonei. Iniţial, ministrul susţinea varianta sinuciderii, aşa cum apăruse în ziarele franceze.
Marisol Touraine a exprimat într-un interviu publicat ieri de La Nouvelle Republique necesitatea de suplimentare a posturilor.  Reacţia demnitarului vine însă doar ca un răspuns la supărarea colegilor Simonei, care au arătat un exemplu clar de solidaritate, fără a ţine cont că femeia era româncă.
Simona Zahan este originară din Scoarţa – Gorj, avea 37 de ani, era căsătorită cu un medic care urma să se angajeze şi el la un serviciu de ambulanţă în Franţa. În Chateaurox locuiau de patru ani. Înainte, soţii Zahan lucraseră la Timişoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica