joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gazprom, furnizor la Oltchim Râmnicu Vâlcea

O treime din propilena necesară combinatului chimic în acest an va fi cumpărată de la rafinăria NIS de la Pancevo, deţinută de gigantul rusesc, iar restul se aduce în mare parte din import, scrie economica.net. Anul trecut, aproximativ 15% din necesarul de propilenă al Oltchim a provenit de la NIS.
Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, a declarat pentru sursa citată că preţurile la rafinăria NIS sunt convenabile.

Cotractăm 1.500 de tone lunar de la Pancevo, dintr-un necesar total de 4.500 de tone. Sârbii au preţuri foarte bune şi condiţii ideale de transport. Care-i problema cu Pancevo? Sunt OK, şi în trecut Oltchim se aproviziona de la sârbi.
A spus Piperea pentru economica.net

Sursa citată mai scrie că, în mod obişnuit cea mai mare parte a propilenei venea de la Arpechim Piteşti, care este însă închisă de mai mulţi ani.
Constatin Roibu, director al Oltchim din 1991 până în 2012, a afirmat pentru economica.net, că dacă nu s-ar fi închis petrochimia de la Arpechim, aceasta ar fi putut asigura 8-9.000 de tone de propilenă lunar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De unde din intern, dacă nimeni nu mai produce? Petrom, cu Brazi, nu produce decât pe la 1.800 de tone lunar. Aşa că, încă din ultima parte a mandatului meu, aduceam de la Pancevo, de la LukOil Bulgaria, din Ucraina.
A spus Roibu

Propilena este utilizată de Oltchim la producţia de polioli, mai scrie sursa citată.
Oltchim Râmnic Vâlcea va fi privatizat până pe 28 martie după cum s-a angajat statul român.

Politica