joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiscul pune şaua pe romii de la Strehaia – Mehedinţi

Inspectorii fiscali împreună cu jandarmii din Mehedinţi au descins ieri dimineaţă  în locaţii din Strehaia în căutarea unor autoturisme pentru a le ridica în vederea recuperării unor prejudicii de milioane de lei pe care romii le-au adus statului prin emiterea de facturi fictive, neachitând impozitul pe venituri şi taxele aferente.
Directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, Cosmin Durac, a declarat că vizate au fost trei domicilii ale unor administratori de firme care au prejudiciat statul cu suma de aproximativ trei milioane de lei, inspectorii fiscali identificând cinci autoturisme care puteau fi ridicate pentru acoperirea unei părţi din prejudiciu.Cea mai mare problemă în recuperarea datoriilor pe care romii le au la stat este faptul că administratorii societăţilor respective şi-au înstrăinat bunurile către alţi membri ai familiei.

Firmele din acest oraş au eliberat facturi fictive către alţi agenţi economici din Drobeta Turnu Severin dar şi din ţară. În urma acestor facturi s-a prejudiciat bugetul statului cu TVA şi impozit profit . Firmele din Strehaia au cumulat datorii, iar noi încercăm în acest moment să recuperăm aceste datorii. Este foarte greu pentru că aceşti cetăţeni şi-au vândut bunurile fictiv altor persoane şi nu mai au nici un bun pe numele lor. În acest sens ne-am adresat instanţei, am obţinut autorizaţie de pătrundere în domiciliile lor pentru executorii fiscali şi împreună cu forţele de ordine încercăm recuperarea datoriilor. Am acţionat la trei firme, trei locaţii cu datorii de circa 3 000 000 lei.
A declarat directorul Cosmin Durac

Primul autoturism vizat de inspectorii fiscali a fost găsit parcat pe drumul naţional  6, în Strehaia, la volan aflându-se o femeie care a susţinut că nu este proprietara maşinii. Aceasta a tergiversat operaţiunea de executare silită, invocând diverse pretexte, dar în cele din urmă când a văzut că toate actele erau  întocmite pentru ridicarea autoturismului Toyota Avensis, le-a dat cheile inspectorilor fiscali, fără să mai fie nevoie de platformă.
Câteva minute mai târziu inspectorii fiscali însoţiţi de jandarmi au mers la domiciliul uneia dintre societăţile care avea datorii de peste două milioane de lei, de unde ar fi urmat să ridice alte patru autoturisme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proprietara palatului a provocat scandal câteva minute, dar în cele din urmă a dat cheile celor două maşini care erau la poarta palatului şi în curte. Femeia a declarat că societatea pe care o deţine familia a efectuat tranzacţii cu fier vechi.
De aici inspectorii fiscali au ridicat două autoturisme, celelalte două nefiind găsite. Deşi proprietarii susţineau că au fost vândute sau puse sub sechestru maşinile respective, nu au putut prezenta niciun act doveditor în acest sens. Potrivit şefului Administraţiei Fiscale Strehaia, Monica Turcu, în oraş sunt 120 de societăţi pe numele unor cetăţeni de etnie romă, care au acumulat datorii la bugetul de stat în valoare de 30 000 000 lei.

Politica