joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Partide şi sisteme de partide» de Giovanni Sartori

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduieşte marţi, 18 martie 2014, ora 16.00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu lansarea volumului “Partide şi sisteme de partide” al autorului Giovanni Sartori.
În cadrul evenimentului, volumul va fi prezentat de: prof. univ. dr. Adrian Ivan, Universitatea Babeş-Bolyai; prof. univ.  dr. Ioan Horga, Universitatea din Oradea; prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean, Universitatea din Craiova; conf. univ. dr. Adrian Basarabă, Universitatea de Vest din Timişoara.

Giovanni Sartori s-a născut la Florenţa în 1924. Este autorul a numeroase cărţi care acoperă domenii variate din Ştiinţele Politice. Printre acestea se numără şi „Partide şi sisteme de partide”, apărută în 1976. În acest volum amplu, Sartori adoptă cea mai comprehensivă şi competentă abordare şi clasificare a sistemelor de partide. De asemenea, realizează o analiză extinsă a conceptului de partid politic şi critică diferite modele spaţiale ale competiţiei între partide. Avem în faţă un exemplu de ştiinţă politică de cea mai bună calitate, care combină folosirea inteligentă a teoriei cu argumentele analitice sofisticate, având o bază empirică trans-naţională. Aceasta este o lucrare clasică în Ştiinţele Politice şi o lectură obligatorie pentru oricine are tangenţă cu domeniul partidelor politice.

«Ben –Hur» la Aman

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, secţia audio-video şi American Corner Craiova invită publicul cinefil marti, 18 martie 2014, ora 17.00, la film.
La sugestia publicului, a fost ales filmul Ben- Hur şi va fi difuzat în două părţi (18 martie şi 25 martie). Filmul este o producţie din anul 1959 în regia lui William Wyler, o ecranizare a romanului lui Lew Wallace. A câştigat unsprezece premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.  Ben –Hur a fost o producţie foarte scumpă. Cele 15 milioane de dolari cât a costat au fost un risc asumat de compania Metro-Goldwyn Mayer răsplătit însă cu încasări de peste 75 de milioane de dolari.

Politica