marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parteneriat strategic Ford România-Universitatea din Craiova

Eveniment important pentru învăţământul craiovean. Ford România şi Universitatea din Craiova au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de programe educaţionale în domeniul auto. Trebuie spus că parteneriatul semnat, ieri, la fabrica Ford din Craiova nu face decât să oficializeze relaţia pe care compania o are cu Universitatea de mai mulţi ani. Această relaţie s-a intensificat anul trecut când au fost implementate diverse programe, stagii de formare şi programe de internship pentru aproape 40 de studenţi de la 4 facultăţi.
Tot anul trecut, Ford a donat pentru Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Inginerie Electrică 3 vehicule B-MAX şi 2 motoare EcoBoost de 1,0 l. Ieri, alte două motoare au fost donate Universităţii din Craiova.

Parteneriatul pe care l-am semnat oficial, astăzi, a început cu mai mulţi ani în urmă. Am demarat o serie de programe de internship, am avut deja, în uzină, aproximativ 40 de studenţi care s-au înscris în aceste programe. Totodată, după lansarea producţiei noastre la Craiova, am donat atât vehicule B-MAX, cât şi motoare EcoBoost. Dar astăzi, prin semnarea parteneriatului, intenţia noastră este să creştem această relaţie pe care o avem cu Universitatea din Craiova. Vom creşte numărul de programe de internship. Ne vom îndrepta atenţia şi către programa şcolară cu intenţia de a o adapta la nevoile industriei auto din România. Este o situaţie din care ambele părţi au de câştigat pentru că industria auto va creşte în Europa de Est şi, implicit, în România şi va fi nevoie de ingineri foarte bine pregătiţi.  Nu suntem doar un investitor în România, suntem cetăţeni ai Craiovei, ai judeţului Dolj şi avem o responsabilitate faţă de această comunitate.
Jan Gijsen, preşedinte Ford România

Rectorul Universităţii din Craiova a afirmat că parteneriatul cu Ford sprijină adaptarea programului educaţional la cerinţele pieţei muncii şi asigură condiţii mai bune de studiu, de cercetare pentru studenţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru Universitatea din Craiova, colaborarea cu Ford este una extrem de importantă din mai multe puncte de vedere. Mai întâi, această colaborare cu cel mai important producător industrial din regiune dovedeşte implicarea Universităţii în rezolvarea problemelor, nu doar ştiinţifice, ci şi ale problemelor comunităţii în care trăim. Universitatea vrea să se apropie de industrie, vrea să se apropie de marii producători pentru a oferi acestora forţa de muncă necesară pentru a performa. Este foarte important ca Universitatea să îşi adapteze activitatea educaţională în raport de necesităţile pieţei muncii şi trece printr-un astfel de proces pe care l-am început în urmă cu doi ani şi vreau să mulţumesc companiei Ford pentru sprijinul acordat în remodelarea programelor noastre de studii pentru a răspunde cerinţelor pieţei muncii. Acest proces va continua şi sunt convins că împreună vom reuşi să oferim copiilor noştri educaţia de care au nevoie pentru a avea succes în viaţă şi pentru a asigura, în felul acesta, o viaţă mai bună acestei naţiuni. Vreau să mulţumesc companiei Ford pentru sprijinul acordat Universităţii din Craiova prin donarea de mai multe maşini, mai multe motoare, pentru consultanţa în domeniul curriculei universitare, într-un moment extrem de dificil pentru învăţământul românesc, într-un moment de criză în care bugetele pentru învăţământ sunt din ce în ce mai reduse. Datorită sprijinului companiei Ford, studenţii noştri au condiţii mai bune de laborator, au condiţii mai bune pentru a face cercetare, au condiţii mai bune pentru a oferi apoi competenţele lor pe piaţa muncii. Cred că parteneriatul semnat astăzi este consfinţirea unei relaţii deja solide, a unei relaţii din care ambele părţi au de câştigat şi o premiză pentru dezvoltarea, pe viitor, a acestei relaţii, pe care o consider una model în materia raporturilor dintre învăţământul superior şi marea industrie. Sunt convins că deschiderea Ford către Universitatea din Craiova va face din această regiune una mai interesantă din punctul de vedere al creativităţii intelectuale şi al celei de producţie de bunuri materiale.
Prof.univ.dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii Craiova

Rectorul Universităţii din Craiova a primit din partea preşedintelui Ford România o plăcuţă simbolică pentru marcarea semnării parteneriatului.
Mai trebuie spus că parteneriatul semnat cu Universitatea din Craiova nu este unic, Ford dezvoltând astfel de relaţii şi în alte oraşe în care are fabrici, din SUA şi Europa.

Politica