marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şoseaua către Clisura Dunării în pericol de a se închide

Problemă veche soluţii ioc! Alunecările de teren creează din nou probleme pe DN 57, unul din cele mai periculoase drumuri naţionale din sud-vestul României. Ploile abundente care au căzut în ultimele zile au distrus o bucată de drum chiar la ieşire din Orşova spre Clisura Dunării, mai exact între kilometrii 3+000 şi 4+093. Localnicii se tem de ce este mai rău şi spun că dacă nu se intervine urgent vor rămâne izolaţi.

Am trei copii care merg la şcoală pe rigolă. Trebuie să se facă ceva, dacă se rupe ar fi un dezastru fiindcă este singurul drum care face legătura dintre localităţile de pe Clisură şi Orşova.
Spune un orşovean

Nevastă-mea în locul ăsta şi-a rupt piciorul unde s-a lăsat aici drumul. Trebuie reparat neapărat fiindcă sunt atâtea localităţi pe Clisură iar pe aici nu se va mai putea trece.
Se plânge un alt orşovean

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii spun că terenul fuge şi de sub casele lor.

Să vedeţi casele cum au plecat la vale, eu am casa toată aplecată în jos, văd din hol în curte. Noi am făcut cerere şi ni s-a spus că o să se facă un zid de sprijin, dar nu ni s-a făcut.
Spune o femeie din Orşova

Primăria nu are bani pentru reparaţia drumului

Viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu, arată cu degetul către Compania Naţională de Drumuri care s-a spălat de mâini de responsabilitate şi a dat Primăriei în administrare un tronson de drum care are mare nevoie de reparaţii.

Această porţiune de drum naţional, DN57 de la km 0 la km 4 a fost preluată în anul 2011 de către Consiliul Local. Până atunci a fost administrat de CNADNR. De la preluare avem mari greutăţi. Se pot produce alunecări de teren şi e posibil să se întrerupă circulaţia în zonă, lucru ce face imposibilă aprovizionarea şi transportul de persoane în zona Clisura Dunării.
Constantin Negulescu, viceprimarul Orşovei

Problema alunecărilor de teren în Orşova este veche, însă de această dată se riscă izolarea unui cartier întreg al Orşovei de restul oraşului, dar şi a localităţilor mehedinţene de pe Clisura Dunării.

După cum este cunoscut DN 57 nu este doar un drum naţional, ci este şi un drum strategic care asigură circulaţia şi face legătura între cele mai importante localităţi de pe Clisura Dunării: Eşelniţa, Şviniţa, Dubova, Moldova Nouă şi care are o importanţă economică deosebită. Pe porţiunea actuală de la kilometrul 3 până la kilometrul 4 alunecarea respectivă întrerupe în totalitate circulaţia cu localităţile respective, nici măcar cu bicicleta nu se va mai putea trece.
Mai spune Constantin Negulescu

Politica