miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avocat din Baroul Mehedinţi, acuzat de cumpărare de influenţă

Un avocat din Mehedinţi a fost pus sub control judiciar. Acesta este acuzat de cumpărare de influenţă. Potrivit procurorilor Radu Scorobete, avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, a cerut unui client 500 de euro, pentru a interveni pe lângă procurorul de caz.

La data de 12.03.2014, în calitatea sa de avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, asigurând asistenţă juridică unui suspect, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, a promis unui ofiţer de poliţie judiciară, din cadrul Poliţiei oraşului Lipova, că îi va remite suma de 500 de euro pentru ca acesta să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova. Scopul acestei intervenţii era acela de a-l determina pe procuror să dispună faţă de clientul său o măsură preventivă, neprivativă de libertate, astfel încât acesta, să fie pus în libertate la expirarea perioadei de reţinere şi să fie cercetat în continuare în stare de libertate.
DNA

DNA mai arată că pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul SCOROBETE RADU trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
e) să nu se apropie de ofiţerul de poliţie judiciară care a făcut denunţul şi să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu exercite profesia de avocat, în exercitarea căreia a săvârşit fapta;
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inculpatului SCOROBETE RADU i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
DNA

Politica