vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arme deţinute fără drept ridicate de poliţişti

La data de 12.03.2014, în jurul orei 12.30, lucrători ai Postului de Poliţie Desa, în urma activităţilor specifice desfăşurate, l-au depistat pe S.CLAUDIU, 28 ani, din localitate care deţinea la domiciliu, fără drept, o armă neletală de tir cu aer comprimat, cal. 5,5 mm, fără muniţie.

Cu prilejul audierilor acesta a declarat că arma a fost achiziţionată din Spania de către un vecin al acestuia, de unde ulterior a cumpărat-o. Cerceările sunt continuate de către poliţişti, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar arma a fost ridicată în vederea cercetărilor. În aceeaşi zi, lucrători ai Biroului Arme Exploziv Substanţe Periculoase au efectuat o acţiune pe linia verificării modului în care sunt păstrate şi asigurate  armele deţinute legal.

Poliţiştii i-au depistat în cadrul activităţilor desfăşurate pe M.EMIL şi C.ION, ambii 64 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, Dolj, cărora le expirase valabilitatea permiselor de armă, aceştia nedepunând armele şi muniţia aferentă la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii acestora. În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, de la M.EMIL fiind ridicată arma de vânătoare cu alice cal. 16 şi arma de tir cu glonţ, precum şi 15 cartuşe cu alice, cal. 16, iar de la C.ION, arma de vânătoare cu alice, cal.12 şi 6 cartuşe cu alice, cal. 12, în vederea continuării cercetărilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ DOLJ

Politica