vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joc slab, victorie mare!

Restanţa dintre echipa din Craiova şi cea din Sibiu nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor din punct de vedere spectacular. Deşi pe parchetul sălii Polivalente au intrat două echipa care de obicei sunt foarte eficiente, miercuri seara, a fost un festival de ratări. Mărturie stă şi scorul final, unul mult sub media punctelor marcate în Liga Naţională.
Cu toate că se încearcă acreditarea ideii că a fost un meci tacticizat, în care cei doi antrenori şi-au pus amprenta decisiv, statisticile demonstrează că pur şi simplu jucătorii au ratat foarte mult. Şi asta din situaţii favorabile. Spre exemplu, Craiova a avut 20 de aruncări la coş de trei puncte din care a marcat doar două… Mai este ceva de comentat? Nici la numărul de acţiuni de două puncte încheiate cu succes lucrurile nu stau grozav. Practic, deşi cele două echipe au fost în media meciurilor anterioare ca număr, la reuşite procentajele sunt mai slabe. Să nu mai vorbim de intercepţii sau de mingi transmise la un destinatar necunoscut. În aceste condiţii de unde atâta tacticizare?
Cu un Bureau în zi de graţie, americanul având evoluţii constant bune şi excelente, SCM “U” a atacat constant coşul vizitatorilor. Primele puncte au fost aduse de cel denumit “Mister slam-dunk”, care a terminat quarterul cu 8 puncte,  pentru ca bagajul de pe tabelă să fie completat de Seals (6) şi Sokk, Tyler, talonaţi de Kovac, câte două.

Cei cinci au dus greu meciului şi în continuare, jucătorii introduşi pe parcurs de Nisic adăugând doar patru puncte la zestrea echipei. Având un avantaj de 12 puncte după prima parte a întâlnirii, SCM “U” a jucat la rezultat. Fără a excela la vreun capitol, cele două echipe au dat o luptă surdă în cel de-al doilea parţial. A fost motivul pentru care primul coş a venit după trei minute de joc, greşelile făcute şi de o parte şi de alta iritând la un moment dat spectatorii.
În partea a doua a sfertului doi, craiovenii s-au desprins la 14 puncte dar au fost ajunşi din urmă şi pauza mare a consemnat acelaşi avantaj de 12 puncte.
A fost clar că se poate câştiga meciul pentru că Atlassib nu a arătat nimic. Iar de data aceasta pauza s-a dovedit un sfetnic bun. Reprezentanţii Băniei au început bine sfertul trei, s-au desprins la 18 puncte, motiv de bucurie în tribune. Cu un ecart de 10 puncte, la scorul de 48-38, a fost clar că victoria nu mai poate fi ratată.
În minutul 33, oaspeţii s-au apropiat la 7 puncte, scorul fiind de 50-43, dar a fost un simplu foc de paie. Victorie pentru SCM “U” şi craiovenii sunt pe locul şase în clasamentul Ligii Naţionale.  Pentru SCM au marcat, miercuri, jucătorii: Bureau (15), Căpuşan (2), Seals (18), Tyler (8), Sokk (6), Kovac (10) şi Babic (2)

Sâmbătă, meci cu Mediaşul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oltenii nu au mult timp de savurat victoria cu echipa din Sibiu şi nici timp de relaxare. La finalul acestei săptămânii vor juca pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, partida fiind programată sâmbătă de la ora 19.00. Şi acest meci se anunţă extrem de interesant şi merită văzut, deşi echipa vizitatoare nu are multe motive de bucurie când se uită în clasament. În schimb, Milan Nisic are toate motivele să-şi canalizeze energiile vlăguite, după cum spunea într-o conferinţă de presă, de responsabilitatea preluării băncii tehnice craiovene, pentru că în tur, la Mediaş, a suferit poate cea mai ruşinoasă înfrângere a carierei. Cum i-a crescut şi salariul, eforturile, clar, îi sunt recompensate!

Politica