vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Urmăriţi internaţional de autorităţile italiene, prinşi de poliţiştii doljeni

Poliţiştii doljeni au depistat 4 persoane urmărite internaţional în baza unor mandate europene de arestare, emise de autorităţile din Italia, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi  proxenetism.
Ieri, 12 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 6 Craiova şi al unei echipe din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, au pus în executare 4 mandate europene de arestare.
Cele 4 persoane, respectiv T. CRISTIAN de 26 de ani, C. FLORIAN, de 29 de ani, D. COSTEL, de 23 de ani şi B. SORIN, de 34 de ani, toţi din Craiova erau căutaţi de autorităţile judiciare italiene, care au emis mandate europene de arestare pe numele acestora. Cei trei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de stupefiante şi  proxenetism, fapte prevăzute cu pedeapsă de la 8 la 20 ani.

În fapt, în perioada iunie – decembrie 2012, cei în cauză ar fi constituit un grup infracţional şi ar fi traficat tinere din România în Italia, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia pe teritoriul acestui stat.  
T. CRISTIAN de 26 de ani, C. FLORIAN, de 29 de ani, B. SORIN, de 34 de ani au fost audiaţi de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care au emis pe numele acestora ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore fiind introduşi în arestul I.P.J. DOLJ, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Craiova în vederea punerii în executare a mandatelor europene de arestare.

De asemenea, s-a clarificat şi situaţia juridică a lui D. COSTEL, de 23 de ani din Craiova, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de persoane şi  proxenetism fapte săvârşite pe teritoriul acestui stat în anul 2012. În prezent D. COSTEL se află încarcerat în Penitenciarul Pelendava unde execută o pedeapsă pentru o altă faptă săvârşită pe teritoriul României.
Concomitent cu acţiunea desfăşurată de poliţiştii români, poliţiştii italieni din Bari au acţionat pe teritoriul Italiei, pentru identificarea celorlalţi membrii ai grupării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ Dolj

Politica