joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţenii avertizaţi că au apărut «escrocii din consultanţă»

Escrocii din consultanţa agricolă şi-au făcut loc printre fermierii din Mehedinţi, înainte să se dea startul depunerii proiectelor pentru accesarea fondurilor europene.
Aşa se face că de câteva zile, agricultorii sunt contactaţi de reprezentanţii unei firme din Bucureşti, care promit ajutor pentru obţinerea facilă a fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Cei care s-au lăsat păcăliţi au semnat însă contracte pentru consultanţă şi informaţii contra unor sume importante de bani. Conducerea Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Mehedinţi face apel către fermieri să nu se lase înşelaţi, să caute informaţiile la Direcţia Agricolă sau la asociaţiile de profil. Nu se ştie deocamdată care sunt fimele de consultanţă agricolă agreate de Ministerul Agriculturii pentru PNDR, astfel că oamenii riscă să rămână cu banii daţi şi fără nici un sprijin.
Mai mulţi fermieri din Mehedinţi au fost contactaţi în ultimele zile de persoane care reprezintă anumite firme de consultanţă în agricultură. Acestea au solicitat sume importante de bani fermierilor cu promisiunea că vor obţine fonduri în baza PNDR, deşi programul este în continuare în dezbatere publică.

Am purtat mai multe discuţii cu reprezentantul unei firme din Bucureşti, care a venit la Turnu Severin pentru a încheia contracte cu mai multe persoane. M-a asigurat că totul va fi bine, am încheiat un contract cu el şi i-am achitat suma de 1650 de lei pentru care am primit factură. Mi-a lăsat de înţeles că au pile tari la Bucureşti şi că firma pe care o reprezintă cu siguranţă va fi autorizată.
Ne-a spus un fermier, care nu a vrut să îşi decline identitatea

Tipic escrocilor, acest bărbat are putere de convingere vehiculând sume importante de bani, se laudă cu aşa-zise “relaţii” şi este bine pus la punct cu tot ceea ce presupune acest program naţional de dezvoltare rurală. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Mehedinţi, Cornel Stroescu face apel la agricultori să nu se lase înşelaţi de aceşti speculanţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă doresc informaţii, să vină la sediul APDRP Mehedinţi, sau la asociaţiile de profil, care le pot da informaţii despre ce se întâmplă în perioada următoare despre accesarea fondurilor europene. Încă nu se ştie care sunt firmele acreditate de Ministerul Agriculturii pentru că nu este aprobat PNDR-ul, dar după ce va fi aprobat PNDR-ul cu siguranţă se va şti. Până atunci, oamenii să nu cadă în capcană, să dea bani, pentru că o firmă serioasă de consultanţă agricolă nu cere bani înainte de a se depune proiectul.
A declarat  Cornel Stroescu, preşedintele APA Mehedinţi

Cei care vor să obţină informaţii cu privire la Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală se pot adresa instituţiilor abilitate ale  statului.

Politica