joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IMOBILIARE CONSLOC, ÎN INSOLVENŢĂ

De ceva timp pe rolul instanţelor de judecată este un dosar între SC Protectchim SRL Râmnicu-Vâlcea şi societatea comercială Imobiliare Consloc, care administrează cartierul de locuinţe de pe strada Eugen Ionescu. Protectchim solicită daune în valoare de 14 miliarde.
Miza procesului: sume nedecontate de primăria slătineană către societatea vâlceană. Motivul: lucrările de proastă calitate executate de societate. Bunul mizat în urma procesului: parcarea supraetajată din faţa spitalului judeţean la jumătate de preţ. Parcarea a fost dată în folosinţă în decembrie 2010.
Conform noului Cod Civil hotărârile judecătoreşti de la prima instanţă sunt executorii, cu toate că hotărârea definitivă este cea a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Minel Prina, edilul slătinean, spune că procesul ar trebui câştigat de consiliul local:
Prima instanţă (n.r. Tribunalul Olt) le-a dat 14 miliarde, instanţa de la Craiova (n.r. Curtea de Apel Craiova) le-a dat 6 miliarde, vom vedea ce spune instanţa de la Bucureşti (n.r. Înalta Curte de Casaţie si Justiţie). Evaluatorul a evaluat la 100 de euro m.p. construit, dar 100 de euro este m.p. de teren acolo.

Pentru a stopa o eventuală executare a S.C. Imobiliare Consloc, în speţă de a-şi însuşi parcarea etajată, primarul a cerut insolvenţa operatorului cartierului:
De pe data de 5 martie, Imobiliare Consloc este în insolvenţă. Cu alte cuvinte, am reuşit să stopăm măgăriile pe care încercau unii să le facă. Am tras un semnal de alarmă şi sper ca, până la urmă, acest semnal să fie auzit de cineva şi să se facă o analiză în ceea ce priveşte această evaluare.
 
Tribunalul Olt (Secţia a II-a Civilă, Contencios Administrativ şi Fiscal) a aprobat cererea de insolvenţă a firmei Imobiliare Consloc în dosarul 502/104/2014 prin Hotărâre intermediară  11/2014  03.03.2014:
Admite cererea formulată de debitoarea SC IMOBILIARE CONSLOC SRL, cu sediul în Slatina, str. Unirii, nr. 2B, judeţul Olt, având J28/325/2005, cod unic de înregistrare 17512498, pentru deschiderea procedurii generale de insolvenţă. În temeiul art. 32 alin 1 din Legea privind procedura insolvenţei, dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitorului SC IMOBILIARE CONSLOC SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cererea a fost introdusă de debitor în data de 26.02.2014. Administratorul judiciar fiind: AMT SERVICII INSOLVENŢĂ SPRL

Cu ceva timp în urmă edilul slătinean a menţionat că una din soluţiile găsite este declararea în insolvenţă a societăţii comerciale deţinute de Consiliul Local Slatina:
Voi introduce S.C. Imobiliare Consloc în insolvenţă, orice tranzacţie se suspendă. Cei 600 de proprietari ai acelor apartamente ştiu ce este în subsolul blocurilor lor. Sunt nenumărate reclamaţii la noi şi la Imobiliare Consloc ale proprietarilor de apartamente.

În şedinţa de consiliu local din februarie consilierii locali au aprobat bugetul societăţii Imobiliare Consloc pentru anul 2014, dar cu o analiză a activităţii şi soluţii pentru redresare, până în data de 31 martie.
Imobiliare Consloc este în deficit, pe pierderi, de trei ani.

Politica