joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focar de TBC în penitenciarul Severin

5 deţinuţi din celule diferite au fost depistaţi ca fiind bolnavi de tuberculoză. Respectivii nu fac parte dintre deţinuţii transferaţi de curând din alte penitenciare, ci sunt de o perioadă îndelungată în penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Autorităţile competente au impus carantină şi au demarat ancheta epidemiologică
În Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au fost identificate cinci cazuri de tuberculoză. Persoanele condamnate în cauză au fost izolate şi incluse într-un program medical specific.
Mai exact au fost trimişi la spitalul penitenciar Jilava. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, inspector principal Alina Săvescu a declarat că în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au fost identificate cinci cazuri de tuberculoză.

Persoanele condamnate în cauză au fost izolate şi incluse într-un program medical specific. De asemenea, la nivelul Penitenciarului a fost declanşată o anchetă epidemiologică, pentru identificarea persoanelor cu care cei cinci deţinuţi au intrat în contact, urmând ca acestea să fie supuse unor teste medicale de specialitate.
A declarat Alina Săvescu

Ea a mai precizat că deţinuţii diagnosticaţi cu TBC nu erau folosiţi la activităţi de deservire în interiorul locului de deţinere. Urmare a focarului depistat în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, toată activitatea a fost îngheţată.
Deţinuţii nu merg la instanţe, chiar dacă au procese programate, vizitele au fost limitate, iar deţinuţii care au drept de lucru nu sunt scoşi la muncă în această perioadă.Totodată, persoanele din afara penitenciarului, programate la vizită intră în unitate după ce  îşi dau acordul scris, iar deţinuţii merg în camera de vizită purtând măşti de protecţie pe gură şi nas.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Penitenciarului Drobeta Turnu Severin au precizat că cei cinci deţinuţi depistaţi cu TBC nu fac parte dintre deţinuţii transferaţi de curând din alte penitenciare, ci sunt de o perioadă îndelungată în unitatea din Drobeta Turnu Severin, aceştia ispăşindu-şi pedepsele în celule diferite. În Penitenciarul Drobeta Turnu Severin sunt închise 821 de persoane. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, judecător Cosmin Sima a declarat luni că instituţia pe care o reprezintă a fost informată cu privire la focarul de TBC din cadrul Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin, astfel că s-a luat măsura ca procesele care vizează cauze pe fond şi care erau programate pentru perioada de carantină să fie amânate pentru o perioadă de şapte zile.
Sima  a mai precizat că în perioada de carantină, la instanţă vor fi aduşi totuşi, în cauze excepţionale, deţinuţii din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin care au procese, iar judecătorul consideră obligatorie audierea lor. Ancheta epidemiologică declanşată la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin este în curs de derulare, la finalizarea ei, medicii urmând să stabilească dacă se confirmă şi alte cazuri de TBC, urmând ca ulterior să fie comunicată şi perioada de carantină.

Politica