joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii de la Cariera Husnicioara – Mehedinţi în şomaj tehnic

Cei 750 de mineri care lucrează la Mina Husnicioara  au intrat  în şomaj tehnic pentru zece zile lucrătoare, întrucât Complexul Energetic Oltenia (CEO) refuză să mai încheie un nou contract de furnizare a cărbunelui cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin din cauza datoriilor acumulate de companie.
Decizia ca minerii de la Cariera Husnicioara să intre în şomaj tehnic a fost luată de conducerea CEO, în subordinea căreia se află Mina Husnicioara.Liderul Sindicatului Minerilor din cadrul Carierei Husnicioara, Rafael Norocel Ciorăscu a declarat că ortacii vor sta în şomaj tehnic  două săptămâni, timp în care vor primi 75% din salariu.

Se va intra în şomaj tehnic de luni, 17 martie, zece zile lucrătoare, întrucât RAAN nu a mai încheiat contract cu CEO pentru furnizarea cărbunelui. Din informaţiile noastre un contract ar fi fost trimis la Complexul Energetic Oltenia, dar conducerea refuză să îl semneze până nu se achită producţia pe ultimele două luni.
A declarat  Ciorăscu

RAAN a încheiat la sfârşitul anului 2013 un contract provizoriu cu Complexul Energetic Oltenia pe o perioadă de două luni, ianuarie şi februarie 2014, care a expirat, iar RAAN nu a achitat cărbunele furnizat de CEO în această perioadă.
Tododată, RAAN are datorii vechi de peste 200 milioane de lei către CEO pentru cărbunele primit dar neachitat.Creanţa a fost trecută în tabelul întocmit de administratorul judiciar al RAAN, aflată în insolvenţă din septembrie 2013, dar potrivit sindicatelor, până martie 2014 nu fusese achitată nicio parte din datoria acumulată.
Pe de altă parte conducerea CEO intenţionează să externalizeze Cariera Husnicioara, iar reprezentanţii RAAN şi-au arătat interesul de a prelua mina, procesul fiind însă îngreunat de starea de insolvenţă a companiei din Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica