vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Închisoare cu suspendare pentru militarul şi poliţistul local şpăgari

Cei doi oameni ai legii din Craiova acuzaţi de şantaj – un angajat al Poliţiei Locale Craiova şi un militar de la o unitate din municipiu – au fost condamnaţi definitiv. Cei doi au rămas cu pedepsele primite în octombrie 2013, la Judecătoria Craiova – un an şi şase luni, respectiv un an şi opt luni de închisoare cu suspendare după ce luni, 10 martie 2014, Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile atât lor, cât şi Parchetului de  pe lângă Judecătoria Craiova. Inculpaţii, care l-au ameninţat cu acte de violenţă pe administratorul unei firme din Craiova, ca să-l facă să achite 5.000 de lei, au de achitat şi 3.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea de luni a Curţii de Apel Craiova este definitivă.
După cum anunţam în paginile cotidianului nostru, procesul celor doi oameni ai legii care au „călcat strâmb” s-a încheiat. Adrian Marius Bălăşoiu, angajat al Poliţiei Locale Craiova, şi caporalul Cristian Irinel Dionisie, militar angajat la una din unităţile din municipiu, ambii de 37 de ani, din Craiova sunt în acest moment condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, respectiv şantaj. Asta pentru că luni, 10 martie 2014, Curtea de Apel Craiova le-a respins, ca nefondate, apelurile declarate împotriva sentinţei Judecătoriei Craiova din octombrie 2013 prin care au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare. Nici administratorul pe care l-au ameninţat nu a avut succes, instanţa respingând şi apelul său, dar şi pe cel al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.  

Respinge apelurile Parchetului, inculpaţilor Bălăşoiu Adrian Marius, Dionisie Irinel Cristian şi părţii vătămate Pavelescu Marius, ca nefondate. Obligă inculpaţii Bălăşoiu Adrian Marius, Dionisie Irinel Cristian şi partea vătămată Pavelescu Marius la plata către stat a sumei de 100 lei, fiecare, cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 10.03.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova

Reamintim că, în noiembrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova îi trimiteau în judecată, în stare de arest preventiv, pe Adrian Marius Bălăşoiu, angajat al Poliţiei Locale Craiova, şi pe caporalul Cristian Irinel Dionisie, militar angajat la una din unităţile din municipiu, pentru comiterea infracţiunii de şantaj.
Cei doi ajunseseră după gratii cu o lună mai devreme, după ce administratorul unei firme din Craiova i-a înregistrat în timp ce-l ameninţau că-i rup picioarele şi-l bagă în spital, ca să-l „stoarcă” de 5.000 de lei, bani pe care administratorul i-ar fi datorat unui prieten de-al lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După cum precizau la momentul respectiv reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în sarcina lui Bălăşoiu şi Dionisie se reţinuse faptul că, de la sfârşitul lunii septembrie şi până pe 15 octombrie 2012, când s-a realizat flagrantul, “au ameninţat cu vătămarea integrităţii corporale partea vătămată P. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, pentru a o constrâge să le dea o sumă de bani”. Partea vătămată era Marius Pavelescu, administrator al SC Gimar Conrep SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul termoizolaţiilor. Bărbatul a venit la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi a depus un denunţ împotriva celor doi oameni ai legii, povestind că l-au ameninţat că îl omoară în bătaie dacă nu le dă 5.000 de lei, reprezentând o datorie pe care Pavelescu ar fi avut-o către un prieten de-al lor. Pavelescu i-a şi înregistrat pe cei doi bărbaţi când îl ameninţau şi a dus la Parchet şi înregistrarea.

Pe 15 octombrie 2012, în parcarea centrului comercial Real, Adrian Marius Bălăşoiu şi Cristian Irinel Dionisie erau prinşi în flagrant de către anchetatori, în timp ce primeau o tranşă de 1.500 de lei din suma totală de 5.000 de lei de la Pavelescu. În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, iar pe 16 octombrie 2012 au fost arestaţi preventiv, fiind eliberaţi o lună mai târziu, după trimiterea în judecată.
După ce şi-au recunoscut faptele, pe 17 octombrie 2013, magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat pe Adrian Marius Bălăşoiu la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, iar pe Dionisie la un an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 8 luni.

Condamnă pe inculpatul Bălăşoiu Adrian Marius la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În temeiul 71 C.p. interzice inculpatului Bălăşoiu Adrian Marius exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 6 luni, calculat potrivit art. 82 C.p. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art.194 alin.1 C.p. condamnă pe inculpatul Dionisie Irinel Cristian la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare. În temeiul 71 C.p. interzice inculpatului Dionisie Irinel Cristian exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 8 luni, calculat potrivit art. 82 C.p. Cu drept de recurs.
Se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova

Această hotărâre este acum definitivă.

Politica