vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adversari de temut pentru olteni

Craiova sportivă va fi astăzi gazda a două partide cât se poate de interesante şi încărcate emoţional pentru formaţiile din Bănie.
Ziua va fi deschisă de partida de volei feminin dintre SCM “U” Craiova şi CSM Lugoj, aceasta urmând să se desfăşoare în sala “Ion Constantinescu”, Polivalenta fiind “ocupată ”. Meciul contează pentru prima fază a play-off-ului şi este cel de-al doilea dintre cele două echipe.
Reamintim că, în prima partidă din play-off, disputată sâmbătă la Lugoj, câştig de cauză a avut formaţia din Bănie care a trecut de gazde cu 3-2.
Cu alte cuvinte, SCM “U” porneşte cu un ascendent moral asupra adversarei, motiv pentru care este considerată favorită.
La fel de adevărat este că în sezonul regulat CSM Lugoj a câştigat la Craiova, acea partidă fiind clar un semnal de alarmă pentru Alexandru Cosma, cel care conduce după demisia lui Berthold Văsuică destinele echipei craiovene.

Conştient că partida cu Lugojul nu va fi un galop de sănătate pentru elevele sale, Cosma a prefaţat meciul printr-o declaraţie echilibrată:
Nu ne aşteaptă un meci uşor acasă, şansele sunt de 50 la sută pentru fiecare echipă, în ciuda victoriei noastre de la Lugoj. Trebuie să menţinem starea de spirit optimistă, nu posedăm un lot mare, prin muncă şi dorinţă de victorie ne putem califica. Ar fi un succes pentru liniştea noastră pentru că nu am mai juca în play-out.

Pentru meciul cu CSM Lugoj, voleibalistele au făcut apel la public, considerând că acesta le poate ajuta în a duce scorul întâlnirilor din play-off la 2-0. Intrarea spectatorilor la sala “Ion Constantinescu” este liberă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întâlnire de gradul “0” în Polivalentă

Cel puţin la fel de interesantă, dacă nu mai mult, se anunţă partida de baschet masculin dintre formaţia locală şi Atlassib Sibiu. Cu siguranţă meciul va fi unul de foc, între două formaţii care marchează mult, cu un plus pentru oaspeţi care se şi apără.
Duelul tactic al celor două bănci tehnice va trece prin mâinile jucătorilor. Cei care vor avea nervii mai tari şi vor respecta indicaţiile de pe bancă, dacă are cine să le dea, vor avea câştig de cauză. În Polivalentă se câştiga greu odată, acum lucrurile nu mai stau chiar aşa, echipa din Bănie fiind vulnerabilă pe faza de apărare. Nici motivaţional nu stau prea bine băieţii care par uneori că sunt debusolaţi pe teren.
Constantă a rămas dragostea publicului pentru echipă dar dacă se continuă în ritmul lipsei de profesionalism nu se va mai puncta decisiv nici la acest capitol.

Cu siguranţă, odată cu revenirea lui Ionuţ Drăguşin pe teren (jucătorul a început antrenamentele cu echipa în această săptămână) lucrurile se vor schimba în bine. Ionuţ, luptător prin excelenţă, nu va permite momente de relaxare colegilor săi şi va avea o atitudine pozitivă şi vis-a-vis de banca tehnică.
În fine, mai trebuie spus că Atlassib poate fi considerată fără a greşi una dintre echipele momentului în baschetul autohton, în anul 2014 fiind învinsă doar de “U” Mobitelco Cluj în campionat.  
Înaintea etapei în cauză, SCM Craiova se află pe locul şapte cu 34 de puncte, în timp ce Atlassib este poziţionată pe locul trei cu 38 de puncte, la egalitate cu locul doi, ocupat de CSM Oradea şi un punct în spatele celor de la CSU Ploieşti. De menţionat este că echipa sibiană are un meci mai puţin disputat decât formaţiile amintite.  

––––

VOLEI FEMININ
SCM “U” Craiova – CSM Lugoj, astăzi, ora 16.00, Sala “Ion Constantinescu”

BASCHET MASCULIN
SCM “U” Craiova – Atlassib Sibiu, astăzi, ora 18.00, Sala Polivalentă

Politica