vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Răzvan Burleanu, 29 de ani, preşedinte FRF

După o zi întreagă de discuţii şi voturi, a fost ales noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Răzvan Burleanu a obţinut cele mai multe sufragii şi după cel de-al doilea tur.
Iniţial au fost şase candidaţi la şefia FRF. Au mai rămas doar patru, după ce Gică Popescu nu a mai putut candida în urma condamnării definitive la închisoare cu executare, iar Marcel Puşcaş s-a retras pentru a-l susţine pe Răzvan Burleanu.

Adrian Mititelu a supervizat comisia de numărare a voturilor din care au făcut parte Augustin Păcurar (Naţional Sebiş), Nicolae Manea (Rapid) şi Cornel Şfaiţer (FC Botoşani).
În primul tur, Burleanu a obţinut  72 de voturi, Vasile Avram – 59 de voturi.
Gheorghe Chivorchian – 29 de voturi. Pe Sorin Răducanu nu l-a votat nimeni. 13 voturi au fost anulate.
În cel de-al doilea tur Burleanu l-a avut drept contracandidat pe Vasile Avram şi ca susţinător pe Chivorchian.

Le multumesc celor care m-au votat. Am rugamintea să acordaţi voturile viitorului, adică lui Răzvan Burleanu.
Gheorghe Chivorchian

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşa s-a şi întâmplat, Burleanu a ajuns preşedinte la FRF. A obţinut 113 voturi.

Este o onoare extraordinară pentru mine şi o responsabilitate imensă de care mă voi achita cu maxim de profesionalism. Vă promit că nu voi dezamăgi şi că veţi avea în mine un partener disponibil.
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Burleanu i-a cerut lui Kassai ca în această dimineaţă să îşi prezinte demisia.
Pe 3 martie, conducerea Clubului de Fotbal Universitatea Craiova anunţa că va vota pentru Răzvan Burleanu.

Astăzi, sediul clubului de fotbal Universitatea Craiova a fost vizitat de către Răzvan Burleanu, şef al Federaţiei Europene de Minifotbal şi vicepreşedinte al forului internaţional de profil, candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. În urma întrevederilor care au durat circa 2 ore, Răzvan Burleanu a convins că este cea mai bună soluţie pentru fotbalul românesc, astfel că acestuia i s-a promis votul echipei fanion a Olteniei. La Adunarea Generală de miercuri, 5 martie, Universitatea Craiova va vota pentru Răzvan Burleanu la conducerea fotbalului românesc.
Anunţa conducerea clubului la acea dată

Pe surse
Prosport scrie că potrivit apropiaţilor lui Burleanu, Gheorghe Chivorchian ar urma să ocupe funcţia de secretar general, în timp ce Puşcaş va avea o funcţie în cadrul departamentului de relaţii internaţionale

Cine este Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu s-a născut la Focşani, pe 1 iulie 1984. Este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.
Răzvan a practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul. La vârsta de 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă şi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. S-a specializat în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Răzvan Burleanu, deşi nu a fost membru în niciun partid politic, a lucrat în Primăria municipiului Bacău, la Parlamentul României – Comisia juridică, la Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalităţii în procesele electorale dar şi la Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale.
Din 2008 a devenit co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă – Qvorum.
Este preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe, dar şi al Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

CSU nu a fost afiliată

Tot ieri, afilierea CSU la Federaţia Română de Fotbal a picat la vot. Deşi era prima pe listă doar 83 de membri din cei 171 prezenţi au votat pentru afiliere, astfel că echipa primăriei rămâne cu afilierea provizorie, care şi aceasta se va discuta la nivel juridic în FRF, separat.

Nu există nici o decizie a Comitetului Executiv de afiliere provizorie a CS. Afilierea e abuzivă şi ilegală pentru că acest club a intrat abuziv în Liga a 2-a. Faceţi o mare greşeală. Măcar ultima Adunare Generală să fie democratică. Va costa mult Federaţia. Aţi mai făcut o greşeală acum un an de zile, nu faceţi încă una acum.
A spus finaţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu

Articolul precedent
Articolul următor

Politica