joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertizare de pericol la barajul PF1

Cristinel Popescu,liderul Sindicatului „Porţile de Fier” de la Hidroserv Turnu Severin, atrage atenţia asupra pericolului care există la Hidrocentrala Porţile de Fier I din cauza neefectuării lucrărilor de mentenanţă la hidroagregate. În opinia sindicalistului, insolvenţa Hidroelectrica a avut un efect distrugător asupra filialelor Hidroserv pentru că programul de mentenanţă a fost redus la mai puţin de un sfert din valoarea normală.
Cristinel Popescu spune că peste 60 la sută din instalaţiile Hidroelectrica nu au fost supuse programului de mentenanţă, prin această decizie punându-se în pericol însăşi funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor hidroenergetice cu implicaţii majore asupra siguranţei Sistemului Hidroenergetic Naţional.
Liderul de sindicat spune că acum câteva luni, barajul de la Porţile de Fier I a fost în mare pericol şi numai printr-un noroc s-a evitat un dezastru, incident despre care conducerea Sucursalei Hidroelectrica Porţile de Fier nu a suflat o vorbă.

Acum câteva luni putea să se producă o avarie la grupul 3, blindajul camerei rotorice era rupt pe vreo 3 metri şi e adevărat că procentul nu este foarte mare dar exista un procent semnificativ ca această rupere să ducă la o angrenare a întregii camere rotorice, o blocare a generatorului şi o explozie a acestuia care s-ar fi putut solda cu explozia în lanţ a celorlalte grupuri, ceva asemănător cu ce s-a petrecut în Rusia acum câţiva ani.
Cristinel Popescu

În opinia acestuia, la nivelul Sucursalei Porţile de Fier, lucrările de mentenanţă sunt la un nivel de cinci ori mai mic decât cel normal. Grupurile au depăşit cu mult, mii de ore pe hidroagregat, perioadă în care trebuiau să intre în reparaţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La grupul 3 nu mai există pericol pentru că a intrat la reparaţii, dar există grupuri care nu au fost reparate, ele ar trebui în mod normal să intre în reparaţii la 8000 de ore, există grupuri care au depăşit 10.000 – 12.000 de ore şi nu au fost reparate. Părerea mea este că e o totală inconştienţă a conducerii Sucursalei Porţile de Fier să nu bage în reparaţie aceste grupuri, iar în cazul în care conducerea Sucursalei Porţile de Fier a făcut adrese scrise către Hidroelectrica în care să anunţe pericolul nesiguranţei în exploatarea Centralei de la Porţile de Fier, atunci vinovaţii sunt cei de la Bucureşti. Dacă nu au făcut aceste adrese sunt la fel de vinovaţi ca şi Bucureştiul de punerea în pericol a sistemului energetic naţional.
A mai spus Cristinel Popescu

Politica