vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest spontan la Eletro. Nu la Mall, ci la fabrică

Câteva sute de angajaţi ai Electroputere Craiova au întrerupt ieri lucrul şi au protestat pentru că nu şi-au mai luat salariile din luna ianuarie.

Noi avem acasă familii de întreţinut. Nu este normal ce se întâmplă, iar din această cauză am hotărât să protestăm. Dacă va fi cazul vom intra în grevă generală.
S-a plâns unul dintre angajaţi

Conducerea fabricii a declarat că situaţia se va rezolva în câteva zile pentru că banii au fost deja viraţi în cont. Vineri ar urma să se dea salariile. De curând, angajaţii au aflat că este posibil să nu mai primească tichete de masă şi nici prime de concediu. Şi asta, din lipsa comenzilor. În prezent în fabrica de la Craiova mai lucrează 800 de oameni. Înainte de ’89 Electroputere avea 12 mii de angajaţi şi era una dintre cele mai mari fabrici din zonă. Aici se produceau locomotive şi echipamente care se vindeau nu numai în ţară ci şi pe piaţa internaţională.
A urmat apoi un declin constant, fabrica a fost scoasă la privatizare, iar în 2007 a fost preluată de grupul saudit Al Arrab. Numai că în loc să investească milioane de euro, aşa cum a promis, noul proprietar a decis să vândă uzina pe bucăţi. În fostele hale ale uzinei a apărut mall-ul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica