joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

8 martie, protest internaţional pentru maidanezi

Se anunţă un amplu protest de Ziua Femeii. În Capitală, Craiova, Constanţa, Cluj şi alte oraşe din ţară, dar şi în peste 50 de localităţi europene vor avea loc mitinguri de protest faţă de uciderea câinilor din adăposturi.

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului, Asociaţia “Respect, Serve & Protect Human and Non-Human Life”, Asociaţia “Cuţu, cuţu”, în acord cu multe alte organizaţii de profil similar din România şi Europa, precum şi cu întreaga comunitate a iubitorilor de animale, natură şi civilizaţie din România, comunică următoarele: În ziua de 8 martie, 2014, organizăm o amplă acţiune de protest, atât în Bucureşti, cât şi la nivel naţional, în conjuncţie cu manifestaţiile similare care vor avea loc în întreaga Europă. Mitingul nostru autorizat se va desfăşura în zona centrală a Pieţei Victoriei, între orele 16.00-20.00. Aproximativ în acelaşi timp vor avea loc, cu începere de la orele 15.00, acţiuni în mai multe oraşe ale ţării (Constanţa, Iaşi, Cluj, Craiova, Timişoara – şi lista continuă), şi în peste cincizeci de localităţi europene.
Se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori

Revendicările protestatarilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nivelul I (imediat)

– Stoparea necondiţionată a uciderii câinilor din adăposturi, prin mijloace inumane şi ilegale, şi demararea cercetării şi urmăririi penale a celor vinovaţi (în special: cazurile din adăposturile A.S.P.A. – Bucureşti, Breasta – Craiova, Danyflor – Timişoara, Bucov – Ploieşti, Năvodari, etc.)
– Aplicarea euthanasierii exclusiv pe considerente de ordin medical, conform normelor stabilite la nivel european şi mondial.
– Verificarea riguroasă şi corectă, de către organele abilitate, a modului în care s-a cheltuit bugetul alocat primăriilor pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, depistarea tuturor fraudelor şi delapidărilor, şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.
– Revenirea mass-media la o atitudine conformă cu deontologia profesională, implicând încetarea imediată a atitudinilor părtinitoare, manipulative şi instigatoare (inclusiv la nivel implicit şi subliminal), şi reflectarea corectă a realităţii.

Nivelul II (pe termen relativ mai lung)

– Revizuirea radicală a Legii 258/2014, astfel încât să excludă uciderea discreţionară a câinilor fără stăpân şi să comporte prevederi clare privind rezolvarea problemei acestora pe căi fireşti şi eficiente, care constă în abordarea cauzelor, nu a consecinţelor (şi anume: recensământul tuturor câinilor cu stăpân, microcipare, sterilizare sau monitorizare a câinilor fertili şi responsabilizare privind soarta puilor, pedepsirea penală a abandonurilor, etc.)
– Cercetarea corectă a aşa-numitului “Caz Ionuţ Anghel”, depistarea şi publicarea realităţii ascunse sub campania de dezinformare şi manipulare desfăşurată sub acest statut, şi sancţionarea legală a adevăraţilor vinovaţi (atât pentru deces, în caz că se confirmă, cât şi pentru multitudinea ilegalităţilor ulterioare).
– Anchetarea tuturor persoanelor şi organizaţiilor cu atitudini extremiste (în primul rând I.R.E.C.), depistarea surselor de finanţare şi instigare a acestora, şi luarea măsurilor legale ce se impun.
– Demararea unor campanii educative la nivel naţional, pentru a crea un climat civilizat şi echilibrat în relaţiile dintre oameni, animale şi natură în general.
– Găsirea şi aplicarea tuturor mijloacelor necesare pentru a stopa, pe viitor, folosirea deliberată a “problemei maidanezilor” ca vehicul de a obţine foloase materiale necuvenite, capital electoral dubios şi rating mediatic, de către toţi cei implicaţi (partide politice, administraţii locale, mass-media, etc.).

Politica