joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2014. Mulţi elevi cu păduchi

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au constatat că există numeroase cazuri cu elevi care au pediculoză. Situaţia este cu atât mai alarmantă, cu cât cei mai mulţi elevi depistaţi provin din mediul urban- 123. În mediul rural au fost depistate 67 de cazuri asemănătoare. Situaţiile au fost descoperite în urma controalelor efectuate în unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului. Cele mai multe cazuri au fost descoperite în instituţiile de învăţământ din mediul urban.

Potrivit DSP Dolj, angine, pediculoză, micoze sunt principalele boli infecţioase descoperite la copiii aflaţi în creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli generale, licee, şcoli profesionale şi de ucenici din mediul rural şi urban. Raportul a fost întocmit pe baza datelor transmise de medicii de familie din mediul rural şi de cabinetele de medicină şcolară din mediul urban, în urma triajului epidemiologic efectuat după vacanţa intersemestrială. 128 de cazuri care au angine au fost descoperite în mediul urban şi alte 66 au fost semnalate în mediul rural. Totodată, alte 37 de cazuri de micoze au fost descoperite în mediul urban şi doar 16 în mediul rural. În acest scop, au fost verificate 191 unităţi şcolare din mediul urban şi 585 din mediul rural. Totodată, a fost examinat un număr de peste 87.000 de elevi.

Principala cauză a acestor boli infecţioase extrem de contagioase o reprezintă lipsa igienei. Pentru că toate aceste boli sunt provocate de bacterii, virusuri, ciuperci, care se transmit foarte uşor, dacă spălatul pe mâini cu apă din belşug şi săpun ori de câte ori copiii merg la toaletă sau mânâncă nu a devenit încă un obicei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica