joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedinţeni au salvat persoane şi animale

Echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în cursul zilei de luni, 03.03.2014, pentru salvarea a trei persoane, cu probleme medicale, blocate în propriile apartamente, pentru salvarea unei pisici căzute într-o fântână publică, dar şi pentru  acordarea primului-ajutor şi transportarea la spital a unui număr de 11 persoane cu afecţiuni medicale. Luni, 03.03.2014, la ora 11.13, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit, cu o autospecială cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Traian, nr.54, pentru salvarea a două persoane cu probleme medicale, într-un apartament.

Pentru a pătrunde în apartamentul situat la etajul 3, au escaladat blocul, intrând prin geamul de la balcon. În interior au fost găsite două persoane, soţ şi soţie, cu vârste de 94, respectiv 88 ani, conştiente, însă cu probleme medicale. Echipajul SMURD le-a acordat primul-ajutor medical, ulterior persoanele au refuzat transportul la U.P.U. Mai târziu, la ora 16.30, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru salvarea unei alte persoane cu probleme medicale, tot în municipiul Dr.Tr.Severin, însă, pe strada Calomfirescu, nr.159. Cu ajutorul accesoriilor din dotarea echipajului de pompieri, aceştia au deblocat uşa apartamentului situat la etajul 4. În interiorul apartamentului a fost găsită o femeie, în vârstă de 53 de ani, care avea nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Echipajul SMURD i-a acordat   primul-ajutor medical, ulterior şi aceasta refuzând transportul la U.P.U.

Luni, 03.03.2014, la ora 17.38, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit, în comuna Rogova, pentru salvarea unei pisici dintr-o fântână publică. Pompierii au coborât în fântâna cu o adâncime de cca.10 m şi diametrul de aprox.1 m şi au scos pisica în viaţă. Aceasta a ajuns în siguranţă în braţele proprietarului.
A declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi plutonier Ramona Nistor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica