miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Ne-am făcut datoria»

Cea mai în formă echipă de sporturi de sală din Bănie, cea de volei masculin, a făcut ieri un scurt bilanţ al activităţii. În cadrul unei conferinţe de presă organizate la Sala Polivalentă, Dan Pascu şi doi dintre jucătorii emblematici ai echipei, fiind vorba despre Laurenţiu Vânătoru şi Florin Voinea au realizat o scurtă radiografie a celor petrecute până acum dar şi a viitorului apropiat.

Suntem la ora bilanţului. Dacă în prima parte a campionatului am avut un joc oscilant şi nu ne-am ridicat mereu la valoarea aşteptărilor, o dată cu trecerea etapelor echipa s-a legat din ce în ce mai bine. Colectivul a devenit mai omogen, rezultatele mai bune şi ca dovadă în retur avem doar înfrângere. Din 20 de meciuri am pierdut doar trei, ceea ce cred că spune mult despre valoarea echipei, seriozitatea jucătorilor dar şi a conducerii clubului. Ne-am făcut datoria, am reuşit poate surprinzător pentru mulţi, să evităm primul tur de play-off. Acum putem să ne relaxăm puţin din punct de vedere al pregătirii şi concentrării pentru că returul a fost aglomerat. Sunt destul de zgârcit să fac aprecieri la adresa jucătorilor. Tot timpul m-am bazat pe faptul că trebuie să pregătim bine fiecare meci, să jucăm cu angajament, devotament şi dorinţă de victorie la cote maxime, dar la momentul respectiv îndrăznesc să spun că băieţii şi-au dorit să facă performanţă. Nu am avut nici o problemă cu ei. Îi felicit din tot sufletul, dar trebuie să priceapă că nu s-a terminat, competiţia este în plină desfăşurare, iar această echipă are potenţial mai mare şi putem obţine mai mult ca până acum. Întotdeauna m-am plâns de faptul că aveam greşeli uşoare în meciurile cu adversari mai slabi, probabil pe fondul unei lipse de concentrare, de desconsiderare a adversarilor. Această serie de greşeli care era să ne coste, cu Cluj, Şimleu şi Piatra Neamţ, dar în meciurile importante băieţii s-au mobilizat. Deja echipa se simte că are o anumită experienţă şi maturitate. Am promis că vom juca bine, că vom obţine rezultate bune şi publicul va veni, dar m-am înşelat. Vin doar 300-400 de spectatori, dar au căzut şi la handbal şi la baschet. Mi-e greu să-mi explic de ce.
A comentat Dan Pascu

La rândul lor, Laurenţiu Vânătoru şi Florin Voinea au vorbit despre meciul de la Baia-Mare, cel care s-a dovedit hotărâtor în obţinerea locului doi în sezonul regulat dar şi despre ce urmează, cel mai apropiat meci fiind cel de miercuri cu Dinamo.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cred că la Baia-Mare a fost cel mai important meci pe care l-am jucat în acest sezon. Nu puteam să ne ducem în decisiv. Am început meciul agresiv. Setul 1 şi 2 au fost controlate cap-coadă de noi. În setul doi am avut o uşoară relaxare, dar ne-am revenit. Ne-a luat o piatră de pe umeri. Avem obiectivul atins, dar nu ne mulţumim cu atât. Meciurile viitoare sunt foarte importante. Am vorbit în vară despre disputarea a două finale. Dinamo pleacă cu prima şansă prin prisma rezultatului din tur. Ne va fi foarte greu, dar nu imposibil.
A spus “Vână”, cel care se ocupă de distribuirea paselor către colegii săi

Ne-am îndeplinit obiectivul dar cred că spectacolul şi voleiul de calitate abia acum începe şi avem datoria să ne ridicăm la nivelului voleiului de înaltă performanţă. Cred că având obiectivul realizat vom juca mai descătuşaţi, pentru public. Sunt fericit că fac parte din acest colectiv. Am avut un sezon regulat destul de greu, încărcare maximă şi am reuşit să îndeplinim un prim obiectiv. Vrem în finala mare.
A declarat încrezător în forţa echipei şi Florin Voinea, ceea ce demonstrează că atmosfera este cât se poate de bună

Politica