joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Europa se îndepărtează de Târgu-Jiu

Învinşi pe terenul Oţelului şi conduşi până spre sfârşitul meciului în propriul fief de nemţenii lui Miriuţă, gorjenii rămân în impas. Elevii lui Pustai nu au reuşit nici în partida cu Ceahlăul să simtă din nou gustul victoriei, remizând la finalul unui joc condus în mare parte de panduri, dar închis relativ bine de oaspeţi după ce aceştia au contabilizat preluarea conducerii pe tabelă. Duminică seara, la Târgu-Jiu, sperând să facă o figură frumoasă în faţa propriului public, Pandurii a ieşit la rampă încă din startul partidei, dar în mod negativ.

O dublă greşeală în defensiva gazdelor, două respingeri neinspirate parcă trase la xerox, la un interval de câteva secunde, a adus degringolada în echipa lui Pustai. Nemţeanul Chitoşcă(9) a profitat fără ezitare de eroarea de curtea şcolii a fundaşilor panduri şi l-a executat fără prea mare efort pe Stanca. Ceahlăul trecuse în avantaj, iar Pandurii se afla într-o conjunctură demoralizantă, fiind nevoită să pună tunurile pe ofensivă cât mai urgent. Firesc, echipa lui Miriuţă s-a aşezat bine în defensivă, îngreunând ţelul pandurilor. Culoarele au fost închise cu atenţie de oaspeţi, iar gazdele deşi au dominat în mare parte aspectul jocului, n-au putut dilua traseele către buturile vizitatorilor decât printr-o lovitură de pedeapsă.

În minutul 71, Nicoară a căzut la primul contact cu Marc, care l-a ţinut subtil de tricou, iar Haţegan a arătat punctul cu var. Dos Santos(72) a salvat echipa lui Pustai de la o nouă înfrângere, transformând cu siguranţă de la 11 m. În finalul meciului, Pandurii au forţat păstrarea celor trei puncte la Târgu-Jiu, dar spaţiile au fost ermetizate de nemţenii lui Miriuţă la fiecare invazie a oltenilor. Astfel, gândurile pandurilor pentru o nouă prezenţă în Europa League devin din ce în ce mai neclare, tulburate de punctele pierdute în meciurile cele mai accesibile. «Lupii galbeni» s-a depărtat considerabil de formaţia gorjeană, consolidându-şi prezenţa pe ultima treaptă a podiumului cu 44 de puncte, cu nouă lungimi de undă peste trupa pregătită de Pustai. Diferenţa dintre cele două se poate mări în etapa viitoare, când Pandurii vor avea o deplasare extrem de grea la Astra, iar Petrolul va merge la Ceahlăul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

–––––––-

REZULTATE CUPA ROMÂNIEI –  FAZA JUDEŢEANĂ(DOLJ), RUNDA I – 02.03.2014

Progresul Ciupercenii Vechi – Viitorul Ciupercenii Noi     8-6 (după lovituri de departajare)
Viitororul Dobridor – Tractorul Cetate     2-1
Viitorul Siliştea Crucii – Avântul Rast     1-8
Recolta Urzicuţa – Progresul Băileşti     1-3
Viitorul Vârtop – Victoria Pleniţa     0-3 (lipsa asistenţei medicale)
Voinţa Caraula – Avantul Verbiţa     2-1
Avântul Giubega – Viitorul Întorsura     2-1
Recolta Galicea Mare – SIC PAN Unirea     0-9
Progresul Cerăt – Avântul Ţuglui     4-6 (după lovituri de departajare)
Aktiv Padea – Voinţa Belcin     18-19 (după lovituri de departajare)
Viitorul Gângiova – Dunărea Gighera     1-2
Unirea Amărăştii de Jos – UT Dăbuleni     0-3
Viitorul Sadova – Ştiinţa Malu Mare     2-3 (după prelungiri)
Avântul Daneţi – Unirea Tâmbureşti     1-3
Viitorul Apele Vii – Progresul Amărăştii de Sus     2-1
AS Rojişte – Olimpia Bădoşi     4-3
Viitorul Bratovoieşti – Fulgerul Mârşani     0-3
Voinţa Puţuri – Viitorul Coţofeni     0-3
Atletico Zănoaga – Progresul Castranova     3-1
Progresul Mischii – Luceafărul Craiova     3-1
Voinţa Raznic – Unirea Braloştiţa     2-1
AS Scaeşti – Rapid Potmelţu     6-5 (după lovituri de departajare)
Vulturul Cernăteşti – CFR Romgaz Craiova     3-0

Politica