joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Punct de moral, pentru Motru

Având ca obiectiv calificarea în play-off şi, ulterior, atacarea promovării, Metalul Reşiţa n-a convins la Motru, în pofida campaniei de achiziţii destul de impresionantă, izbutită în iarnă. Aflată pe ultimul loc şi cu un prim 11 improvizat, Minerul a făcut faţă adversaruluiDecimată de accidentări şi suspendări, cum a fost cazul lui Victor Rada, echipa antrenată de Gabi Zahiu l-a mai pierdut în minutul 7 şi pe fundaşul stânga Nicuşor Cosmin Neacşu, care a suferit o ruptură musculară şi a fost înlocuit de juniorul Ionuţ Schînteie. Acesta şi-a făcut astfel debutul în Liga a II-a şi s-a achitat bine de sarcini.

De altfel, diferenţa din clasament dintre cele două echipe nu s-a reflectat şi pe teren. Metalul a avut primul şut al partidei de-abia în minutul 18, dar portarul Daniel Popescu a respins peste transversală balonul expediat de Octavian Vasile. Tânărul portar al Motrului a intervenit salvator şi la lovitura de cap a lui Salif Nogo, din minutul 38. În finalul primei reprize, Minerul a solicitat penalti la şutul lui Bogdan Chirea, blocat cu mâna de fundaşii adverşi. În partea secundă, gazdele au evoluat mai bine şi au avut cea mai mare ocazie prin argentinianul Raul Speroni, al cărui şut, din diagonală, a fost respins cu dificultate de portarul Eduard Zimmermann. S-a încheiat 0-0, rezultat bun pentru moralul lanternei roşii, care a întâlnit o pretendentă la promovare.

Pot să calific acest rezultat drept unul pozitiv, având în vedere problemele mari de efectiv cu care ne confruntăm. L-am mai pierdut şi pe Neacşu, care va absenta şi el mai mult timp. Am avut la un moment dat cinci jucători sub 21 de ani pe teren, iar diferenţa dintre cele două echipe nu s-a văzut pe teren. Asta îmi dă speranţe  că cei tineri pot suplini lipsa jucătorilor cu experienţă. S-a văzut totuşi o lipsă de maturitate, dar per ansamblu am făcut un joc bun. Am avut determinare, iar cu puţină atenţie, eu cred că puteam chiar să învingem. Ar fi putut primi şi un penalti, dar arbitrajul a fost unul bun.
A spus Zahiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

La meciul de la Motru a asistat şi fostul internaţional Dorinel Munteanu, care a venit să-şi vadă echipa din judeţul natal.  Rămas liber de contract, după despărţirea de Kuban Krasnodar, bănăţeanul a fost surprins de rezultatul partidei de sâmbătă şi a afirmat că pe viitor ar putea sponsoriza echipa din Valea Domanului.

Mă aşteptam ca Metalul să câştige, ţinând cont ca obiectivul e calificarea în play-off. Motru nu a arătat ca o echipă de pe ultimul loc şi a obţinut un punct meritat. Chiar dacă Metalul va promova, nu se pune problema să vin la Reşiţa ca antrenor, prea curând. Poate ca susţinător! Am fost şi la ultimele meciuri ale Metalului, din tur. Deocamdată aştept oferte din străinătate.
A precizat Munteanu

Politica