vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voleibaliştii au meci pentru locul doi

Cel mai important meci al unei echipe craiovene de sporturi de sală este cel al formaţiei de volei masculin. Aceasta va juca, la finalul săptămânii la Baia-Mare, împotriva Ştiinţei din localitate pentru un obiectiv clar: victoria. La orice scor, în cazul unei victorii, existând posibilitatea unui rezultat pozitiv de trei puncte (3-0 sau 3-1) sau două (3-2), SCM Craiova se va clasa pe locul al doilea la finalul sezonului regulat. Asta înseamnă că echipa din Bănie va evita prima fază a play-off-ului urmând să joace la finalul lunii martie în faza a doua. Reamintim că, anul acesta, regulamentul prevede faptul că ocupantele primului şi celui de–al doilea loc în clasamentul Diviziei A1 vor participa direct în faza a doua a play-off-ului.

Pentru a încerca obţinerea unui rezultat pozitiv, Dan Pascu a sacrificat meciul de cupă pe care echipa l-a disputat la mijlocul săptămânii, cu Dinamo. În aceste condiţii este de aşteptat ca la Baia-Mare să se facă totul pentru o victorie care ar consfinţii faptul că voleiul masculin este o investiţie care se regăseşte în performanţă. Înaintea confruntării cu băimărenii, care au reuşit să smulgă două seturi în meciul din tur, tot lotul este valid iar atmosfera în cadrul lui cât se poate de bună. Se poate spune fără a greşi că optimismul este cuvântul de ordine. Acesta poate fi acoperit şi în realitate printr-o evoluţie bună, care să pună în valoare calităţile voleibaliştilor craioveni care au demonstrat pe parcursul campionatului că au valoare.  

Meci uşor la Timişoara

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte formaţia de baschet masculin, aceasta va juca în deplasare la Timişoara, cu cea de a doua echipă a oraşului, fiind vorba despre Timba. La prima vedere meciul pare la îndemâna oaspeţilor care au un lot mai valoros şi mai bine omogenizat după atâtea meciuri disputate în acest sezon. Gazdele nu au reuşit mare lucru în acest sezon obţinând doar trei victorii. De partea cealaltă, oltenii nu-şi pot permite paşi greşiţii fiind angrenaţi în lupta pentru play-off. Una dură, mai mult de jumătate de campionat luptând cu şanse pentru acelaşi obiectiv. Moralul echipei este unul bun după evoluţia foarte apreciată din Israel, acolo unde craiovenii au reuşit să ducă meciul cu Galil Gilboa în prelungiri. Meciul s-a încheiat cu scorul de 85-78 (20-10, 18-19, 20-17, 13-25, 14-7) în favoarea gazdelor dar rămâne de consemnat replica solidă dată de echipa vizitatoare. Există ceva probleme de lot, Seals şi Bureau, două piese grele în angrenajul echipei, suferind accidentări pe finalul de meci, în Israel

Voleibalistele merg la Blaj

În fine, cea de a treia formaţie craioveană care va juca la finalul săptămânii este cea de volei feminin. SCM merge la Blaj, acolo unde vor juca împotriva unei formaţii de top din campionat. Gazdele partidei sunt pe locul trei şi au avut evoluţii foarte bune pe teren propriu cu echipele care nu se luptă la titlul intern. Cu alte cuvinte, CSM Blaj porneşte favorită şi este greu de crezut că nu va face totul pentru victorie. În altă ordine de idei, echipa craioveană a fost ieri zguduită de decizia lui Berthold Văsuică de a pleca de la echipă, tehnicianul prezentându-şi demisia. Conducerea clubului nu a acceptat-o iar până la închiderea ediţiei lucrurile au rămas nelămurite. Aflat în graficul obiectivului, Văsuică a surprins prin gestul său mai ales că nu au existat conflicte în sânul echipei, atmosfera fiind bună. Este adevărat că rezultatele din ultima perioadă nu au fost pe placul antrenorului dar nici investiţiile în echipă nu au fost cele de la care să se spere mai mult.

Programul echipelor craiovene în week-end

BASCHET MASCULIN
BC Timba Timişoara – SCM “U” Craiova, sâmbătă, ora 14.00

VOLEI MASCULIN
Ştiinţa Explorări Baia–Mare – SCM “U” Craiova, sâmbătă, ora 17.00

VOLEI FEMININ
CSV Alba Blaj – SCM “U” Craiova, , sâmbătă, ora 18.00

Politica