vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

NEBUNIA FRUMOASĂ A ÎNCEPUTULUI DE MARTIE

Din data de 24 februarie în Slatina au apărut tarabele cu mărţişoare. Dacă luni, pe 24, nu erau foarte mulţi curioşi pe lângă tarabe, marţi, pe 25, lumea a început să se uite după ce modele de mărţişoare să cumpere, existând chiar şi cumpărători. Şi anul acesta, ca şi în anii trecuţi Primăria Slatina organizează zona de mărţişoare de-a lungul bulevardului A.I Cuza, anul acesta deschizând şi strada Ecaterina Teodoroiu. Primăria Slatina prognoza că micii comercianţi vor apărea începând cu data de 27 februarie.

Bogdan Apostoliceanu, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Primăriei Slatina a declarat:
Perioada de organizare este între 27 februarie şi 3 martie, dar în funcţie de cât au solicitat. Pentru a prinde un loc comercianţii au venit să solicite închirierea unei zone mai devreme, ca o măsură de siguranţă. Sunt suficiente locuri. Taxele de închiriere sunt de 31 de lei şi o taxă de 4,5 lei pe mp pe zi. Actele necesare sunt: pentru  persoane fizice: C.I. şi o cerere, pentru persoane juridice: actul de înfiinţare a firmei, C.I. şi o cerere.

Trebuie menţionat că nu există un termen limită pentru depunerea actelor şi obţinerea autorizaţiei. Au fost autorizaţi peste 104 comercianţi de mărţişoare care îşi vor expune marfa pe bulevard şi în jurul pieţelor din Slatina. Gama tipurilor de mărţişoare şi panoplia preţurilor este foarte mare: de la mărţişorul simplu cu şnurul alb şi roşu, până la bijuterii lucrate în filigran sau flori în ghiveci, preţurile începând de la 50 de bani. O variantă frumoasă şi perenă este o floare în ghiveci, deoarece pe bulevard şi-au făcut prezenţa şi cultivatorii şi vânzătorii de flori.Noutatea anului acesta, în Slatina, sunt mărţişoarele hand-made.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copiii instituţionalizaţi oferă din nou slătinenilor o surpriză

Centrul Cultural Eugen Ionescu găzduieşte, în această perioadă, expoziţia de mărţişoare confecţionate de piticii din centrele de zi şi căsuţele de plasament. Expoziţia se desfăşoară în foaierul centrului. Mărţişoare şi felicitări sunt realizate prin tehnica quilling.
Să sperăm că slătinenii vor cumpăra cât mai multe mărţişoare, copiii pregătindu-se pentru acest eveniment timp de două luni.

Politica