joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii duşi la şcoală cu Poliţia

Mai mulţi agenţi de poliţie de la Secţia nr.1 din Craiova au luat ieri la “puricat” barurile de pe lângă instituţiile de învăţământ. Unii elevi au fost descoperiţi în localuri, deşi la acea oră ar fi trebuit să se afle la cursuri. Consecinţa: agenţii de poliţie i-au condus pe aceştia la şcoală. Acţiunile de prevenire a absenteismului şcolar sunt frecvent organizate de poliţiştii craioveni. Ieri, oamenii legii au “descins” în barurile aflate în raza de acţiune a Secţiei 1 de Poliţie din Craiova. La un prim control efectuat într-un bar, patru tineri au fost ridicaţi de la masă, pentru că, deşi se aflau în timpul orelor de curs, ei frecventau localul. Cei patru au fost conduşi de poliţişti la şcoală, unde s-a luat legătura cu directorul instituţiei.

În total au fost depistaţi  22 de elevi care absentau de la orele de curs, aceştia fiind legitimaţi şi conduşi la unităţile de învăţământ, unde în prezenţa conducerii şi a profesorilor diriginţi li s-a pus în vedere să nu mai absenteze de la cursuri. Deasemenea, vor fi informaţi şi părinţii elevilor depistaţi în localurile de alimentaţie publică. Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, fiind intensificate şi activităţile preventive din unităţile de învăţământ pentru a preveni victimizarea elevilor.
A declarat agentul principal Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj

Proiecte, doar pe hârtie, barurile pline

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu un an, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj anunţa derularea  unui proiect împreună cu cinci unităţi de învăţământ din municipiul Craiova, prin care părinţii urmau să primească  automat sms-uri în cazul în care copiii lor primesc note proaste sau depăşesc un anumit număr de absenţe. Potrivit conducerii ISJ Dolj, aplicaţia informatică implementată în câteva unităţi de învăţământ craiovene – Colegiul Naţional “Carol I”, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” şi Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade”, este menită să crească performanţa şi calitatea în educaţie.

Împreună cu cinci unităţi de învăţământ din municipiul Craiova, am implementat un proiect privind o situaţie centralizată a absenţelor şi a notelor elevilor, care, mai apoi, vor fi transmise părinţilor. Aceasta este o măsură prin care dorim să combatem absenteismul, abandonul şcolar şi să sporim calitatea actului educaţional.
Declara Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct

Probabil că elevii ridicaţi ieri din baruri şi duşi în Carol nu şi-au anunţat părinţii de acest proiect. Sau poate dascălii nu au mai avut sms-uri, din cauza numărului prea mare de absenţe.

ISJ nu ştie câte absenţe au elevii

Am încercat să aflăm o situaţie a numărului absenţelor elevilor din judeţul Dolj. Din păcate, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au fost incapabili să adune datele şi să ni le transmită până la închiderea ediţiei. Motivul – programul prin care se calculează absenţele elevilor “merge greu”.

Politica