marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Săracii din Schela Cladovei-Mehedinţi rămaşi fără curent

O serie de familii sărace din cartierul severinean Schela Cladovei au rămas în întuneric. Peste 30 de apartamente din cele trei blocuri în care locuiesc foşti angajaţi ai Şantierului Naval din Turnu Severin au rămas fără curent electric, întrucât nu şi-au reînnoit contractele cu furnizorul de electricitate. Oamenii locuiesc în fostele imobile ale Şantierului Naval şi se alimentau de la reţeaua unităţii. Luni, firma i-a tăiat de la curent. Locatarii au avut posibilitatea să-şi încheie contracte proprii cu furnizorul de electricitate însă nu au făcut-o. Fără contracte, de luni dimineaţa sunt în beznă.

Angajaţii furnizorului de electricitate au mers luni dimineaţa, la prima oră, însoţiţi de jandarmi la cele trei blocuri din Cartierul Schela Cladovei. La ora 8.30 toate apartamentele au fost debranşate de la curent electric, iar mai târziu au fost rebranşate la reţeaua de electricitate doar apartamentele care au încheiat contracte cu CEZ. Locatarii au fost anunţaţi din timp că se vor schimba liniile de alimentare, pentru ca fiecare apartament să plătească propria factură. Din cele peste 200 de apartamente din cele trei blocuri, 30 de apartamente nu au încheiat însă contracte. Oamenii spun că până acum plăteau câte o sută de lei la Şantierul Naval şi nu îşi permit să plătească mai mult.

Majoritatea care suntem în aceste blocuri nu avem serviciu, nu avem venituri. Nimeni nu ne crede de atâţia ani de zile în cartierul acesta. Din 1990 nu avem nici căldură, nici nimic. Toţi au venit să le dăm voturile şi toţi au zis că fac şi n-au făcut nimic.
A declarat Valentin Beştele, unul dintre locatarii care nu şi-a încheiat contractul cu firma de electricitate

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acţiunea angajaţilor de la firma de distribuţie a energiei electrice a fost supravegheată de zeci de jandarmi.

Aproximativ 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi intervin pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi protecţia reprezentanţilor CEZ pe timpul derulării operaţiunii de branşare – rebranşare la energia electrică a locuitorilor din cartierul Schela Cladovei, municipiul Drobeta Turnu Severin.
A declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, căpitan, Claudia Mendea

Cei care nu şi-au întocmit contractele cu furnizorul de electricitate o pot face oricând. Imediat după ce se depun documentele şi se achită aproximativ 150 de lei, angajaţii companiei vor face racordul apartamentelor la linia proprie.

Politica