miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul Ford Focus va avea motor produs la Craiova

Compania americană Ford a anunţat, ieri, că motorul EcoBoost de 1,5 l produs în uzina de la Craiova va echipa noul Ford Focus. Noul Ford Focus a fost prezentat, ieri, la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona.

Suntem foarte mândri că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa următoarea generaţie a celui mai bine vândut model din lume: Ford Focus. Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina noastră de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014. Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumatate a acestui an.
Au spus reprezentanţii Ford România

Prima generaţie de Ford Focus a fost lansată în 1998. Până în prezent au fost vândute peste 12 milioane de unităţi în toată lumea. Luna trecută, actuala generaţie Focus a fost confirmată ca fiind cel mai bine vândut model din lume, conform analizei efectuate de Ford asupra datelor cu privire la înmatriculări furnizate de Polk pentru primele nouă luni ale anului 2013 şi prezentată de Mediafax.
Între timp, Ford continuă să închidă lunar, pentru câteva zile, producţia în uzina de la Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ford România continuă să îşi ajusteze volumul de producţie în funcţie de cererea de pe piaţă şi va opri activitatea în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de cinci zile în luna martie, respectiv trei zile în luna aprilie. În ceea ce priveşte Secţia de Producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare. Datorită flexibilităţii sistemelor noastre, putem reacţiona în timp util la cererile din piaţă inclusiv prin majorări de producţie.
A declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România, potrivit Mediafax

Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile. În februarie s-a luat decizia opririi producţiei de automobile timp de patru zile.

Politica