sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziţia «Spaţiul European», în premieră naţională, la Craiova

O expoziţie de mare anvergură va sosi la Craiova, în perioada 19-27 aprilie. Expoziţia ,, Spaţiul European’’ va fi amplasată în Piaţa ,,Mihai-Viteazul’’. Aceasta nu a străbătut până acum decât marile capitale europene. Cu alte cuvinte, o sferă va fi amplasată în centrul Băniei şi va fi adusă de trei tiruri, având o greutate impresionantă. Potrivit Consiliului Judeţean ( CJ) Dolj, expoziţia va strânge în inima Olteniei personalităţi de mare rang ale Uniunii Europene. În 2013, aceasta a făcut înconjurul Europei, fiind amplasată în mari oraşe, precum: Madrid, Budapesta, Varşovia, Hannover, Bratislava, Dublin, Roma, Munchen, dar şi multe altele.

Expoziţia va ajunge  şi anul acesta, în mai multe ţări europene

În acest an, pe lângă Craiova, expoziţia va mai ajunge şi în: Grecia, Praga, Italia, Olanda şi în Bulgaria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această expoziţie a spaţiului european, care în perioada 19-27 aprilie, va fi amplasată în Piaţa Centrală, este urmărită în mod special de către comisia europeană. Peste timp va fi un moment de referinţă în viaţa culturală a Craiovei, în sensul că această expoziţie, pe unde a umblat, a fost vizitată de peste 360.000 de oameni. Ne aşteptăm să fie vizitată de marea suflare a tineretului din Dolj. Vorbim de o sferă care va fi amplasată în centrul municipiului Craiova. Este adusă de trei tiruri şi are o greutate impresionantă. Înăuntru va fi pământul şi în jur toate planetele, precum şi pupitre de interactivitate, cu toţi sateliţii care există în prezent. Se va putea interacţiona. Sunt lucruri absolut excepţionale. 300 de oameni pot sta în picioare şi 120 de oameni la mese. Vom organiza conferinţe de presă cu instituţiile de cultură din Bănie. Din partea CJ Dolj se va ocupa Muzeul Olteniei, cu secţia de Ştiinţe ale Naturii. Din partea Primăriei, s-a stabilit, de asemenea, să fie prezente instituţii precum: Teatrul de Păpuşi sau Casa de Cultură Traian Demetrescu. Ne aşteptăm chiar la prezenţa unor personalităţi de rang ale Uniunii Europene. Va fi un moment de referinţă în viaţa oraşului. Trebuie să facem aprecierea că un cuvânt greu de spus l-a avut şi domnul deputat  Marian Jean Marinescu.
A declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

Festivalul «Shakespeare», o manifestare excepţională

Totodată, Bănia se va mai remarca în această perioadă, şi prin Festivalul ,,Shakespeare’’, pentru care municipalitatea a alocat suma de 20 miliarde de lei vechi.

Vreau să vă spun că în acea perioadă va fi şi Festivalul <Shakespeare>, organizat anul acesta în principal de Primăria Craiova, care a alocat aproximativ 20 miliarde de lei vechi. Spectacolele vor avea loc şi în zonele din afara teatrelor. Practic, în pieţele oraşului vor veni cele mai mari teatre din lume şi va coincide în mod fericit cu această expoziţie.
A declarat primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu

Olguţa îşi asumă toată munca

Ceea ce a ,,uitat’’ edilul-şef al oraşului să menţioneze este faptul că, la fel ca în fiecare an, şi CJ Dolj sprijină această manifestare culturală, în 2014 alocând suma de trei miliarde de lei vechi.

Şi CJ Dolj sprijină, aşa cum a făcut-o de fiecare dată, Festivalul <>. Noi alocăm suma de trei miliarde de lei vechi. Este un eveniment cu totul ieşit din comun. Nu noi suntem cei care trebuie să vorbim despre importanţa acestuia. Totuşi, trebuie să scoatem în evidenţă că acest festival pune Craiova pe harta lumii culturale. Sunt oraşe mari care şi-ar dori să aibă un asemenea festival şi nu au această posibilitate. Trebuie să-i felicităm pe toţi cei care s-au ocupat de organizare, în mod special pe Emil Boroghină.
A explicat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

În faţă franţuzeşte….

Glastre cu flori pentru un oraş demn de a deveni capitală culturală europeană. Zona centrală va arăta, după spusele autorităţilor, ca la carte. Adică să vadă “lumea” că municipiul Craiova e numai bun pentru a deveni Capitală Culturală. Doar faţa, că ce este în dos nu se vede.

Astăzi ( n.r. vineri, 21 februarie), m-am întâlnit cu asociaţiile de proprietari din zona centrală, împreună cu sponsorii care vor repara faţadele până la data la care vom găzdui expoziţia. Tot până atunci, RAADPFL-ul le va pune la dispoziţie, glastre cu flori pentru ferestre, locatarilor care domiciliază în zona centrală. Vrem să arătăm lumii şi Europei că deja suntem pregătiţi să devenim capitală culturală europeană. Evident, că nu vom avea timp până atunci să reparăm faţada Primăriei şi a sediului Palace.
A completat primarul Craiovei

Firma ETI, «casă nouă» la Craiova

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa a semnat, săptămâna trecută, certificatul de urbanism pentru amplasarea în Parcul Industrial a fabricii care urmează să se deschidă. Firma ETI, una dintre marile firme turceşti, se aşează la Craiova şi doreşte să investească aproximativ de 30 milioane de euro. Aceasta va fi amplasată în incinta Parcului Industrial, pe 7,7 hectare de teren.

Este un succes faptul că din acest moment nu mai sunt dubii, pentru care s-a trecut la faza la care există un certificat de urbanism. Această firmă are peste 900 milioane cifră de afaceri şi este prezentă în peste 60 de ţări. ETI a realizat peste 1.200 locuri de muncă.
A precizat Ion Prioteasa

Marin Nicoli: «Firma ETI lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte»

Grupul ETI este o companie turcească, cu o cifră de afaceri de peste 900 milioane de dolari, care se află pe locul întâi la produse de biscuiţi şi derivate de biscuiţi, în Turcia. În acest moment este în plină expansiune în ţările europene, precum: Anglia sau Olanda. Grupul deţine şi o companie care produce utilajele pentru realizarea produselor. Firma ETI lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Utilajele funcţionează cel mult doi ani de zile, după care sunt înlocuite.
A declarat Marin Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova

Articolul precedent
Articolul următor

Politica