sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

YNWA, la Craiova

Săptămânal, atmosfera de pe marile stadioane ale Angliei coboară, preţ de două ore, într-un local din Craiova. La “Legend’s Pub” suporteri ai echipelor Liverpool sau Arsenal trăiesc cu intensitate partidele echipelor favorite. Ieri, echipa de pe Anfield Road a făcut un meci nebun acasă, cu şapte goluri, iar suporterii din Craiova ai lui Steven Gerrard şi compania au trăit la maxim fiecare fază. O bere, televizorul dat la maxim, tribunele cântă “You never walk alone”. Nu ne aflăm într-un pub englezesc, ci la Craiova. Liverpool joacă acasă, cu Swansea, iar suporterii craioveni deja fac planul: “Nu avem cum să ne încurcăm cu aştia”.

Nu trec decât trei minute, iar Sturridge înscrie pentru 1-0. 2-0 face Henderson în minutul 21. “Încă o bere, domnişoară!”, comandă unul dintre suporterii lui Liverpool din Bănie.Echipa oaspete nu ţine însă cont de bucuria suporterilor craioveni şi marchează de două ori, ducându-i pe fani de la extaz la agonie. Shelvey şi Bony înscriu în minutele 23 şi 26, iar suporterii se bucură că au ales să privească împreună un astfel de meci. Iar echipa favorită îi mai face să ridice încă odată mâinile în aer, de bucurie. “Goooooool”, în minutul 36, înscrie din nou Sturridge. Vine pauza şi stăm de vorbă cu un suporter special al lui Liverpool. Îl cheamă Bob Emeka, are 24 de ani şi este din Nigeria. A ajuns la Craiova ca student la Facultatea de Medicină. Deşi familia lui este fan Arsenal, el este singurul care ţine cu Liverpool.

Primul meci l-am văzut în 2003, şi de atunci ţin doar cu Liverpool. I-am văzut şi pe viu, în Ungaria, când am jucat cu Debrecen.
Ne-a declarat în engleză Bob

Policlinica Buna Vestire Craiova

Studentul nigerian spune că jucătorul preferat este Steven Gerrard, despre care crede că mai poate ajuta câteva sezoane echipa. Ne întoarcem la meci, şi după câteva minute, Swansea egalează, din nou, spre disperarea suporterilor din Craiova. Timpul trece, ne apropiem de final, iar pe ecranul televizorului este scris acelaşi scor: 3-3. Fanii sunt din ce în ce mai agitaţi. Mai sunt 16 minute din meci, iar Henderson marchează al patrulea gol, golul victoriei.

Ne-am obişnuit să câştigăm aşa, după meciuri de infarct.
Spun suporterii fericiţi

Se termină 4-3, iar susţinătorii “cormoranilor” fac rezumatul. “Ce meci nebun am văzut!!!”

Derby Liverpool – Arsenal, cu suporteri din Bucureşti

În localul craiovean nu ajung numai fanii lui Liverpool. Şi Arsenal are susţinători la Craiova, iar la meciurile directe, pub-ul este plin ochi.

Au venit suporteri din Bucureşti, ai ambelor echipe, se creează o atmosferă extraordinară.
Spune Sebi, unul dintre patronii de la Legend’s

Politica