joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi băgaţi în priză

Poliţiştii din cadrul IPJMehedinţi sunt trimişi în stradă pe capete iar rezultatul muncii lor nu întârzie să apară. În data de 20.02.2014, între orele 10.00-12.00, poliţiştii Biroului Ordine Publică în colaborare cu efective din cadrul I.J.J. Mehedinţi, urmărind creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi al cadrelor didactice, au executat o acţiune în zona principalelor unităţi şcolare şi de alimentaţie publică din apropierea acestora. Totodată, au fost verificate zonele frecventate de minori în care s-au comis sau există posibilitatea comiterii unor fapte antisociale dar şi persoanele care practică activităţi de comerţ stradal neautorizat prin vînzarea de ţigări netimbrate şi alcool.Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au legitimate 55 persoane, 14 fiind atenţionate, au controlat 20 unităţi de învăţămînt şi au depistat 4 elevi care liseau nejustificat de la orele de curs. De asemenea, au fost consiliaţi 10 elevi şi verificate 7 societăţi comerciale fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 700 lei.

Continuă acţiunile pentru combaterea consumului de alcool la volan

  În ziua de 20.02.2014, între orele 1800 – 2400, poliţiştii Biroului  Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au executat o acţiune pe raza municipiului, pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi substanţe stupefiante sau psihotrope. Cu această ocazie, au fost controlate 14 autovehicule şi legitimate 16 persoane fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 680 lei.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contrabanda cu produse accizabile combătută de poliţişti

În data de 20.02.2014, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au executat o acţiune pe linie prevenirii şi combaterii infracţiunilor de contrabandă cu produse din alcool ocazie cu care au fost legitimate 21 persoane şi verificate 13 autovehicule şi 11 agenţi comerciali fiind ridicate în vederea confiscării un autovehicul în valoare de 10.000 lei,  280 produse panificaţie şi suma de 496 lei numerar. Exemplu:Poliţiştii Compartimentului de Investigare a Fraudelor au identificat pe E.M., de 31 ani, din mun. Drobeta Tr. Severin, care în calitate de conducător auto al unei societăţi comerciale, distribuia produse din panificaţie iar în urma controlului efectuat, acesta nu a prezentat documente pentru cantitatea de produse.Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform art. 14 alin. 1 lit. e din OUG nr. 12/2006 iar autovehiculul folosit la transportarea produselor confiscat.  
În ziua de 20.02.2014, poliţiştii orşoveni au continuat activităţile specific pe linia prevenirii şi combaterii comerţului illicit cu produse accizabile ocazie cu care au fost constatate 3 infracţiuni şi aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.675 lei. Poliţiştii au confiscate cantitatea de 104 litri alcool de provenienţă Serbia.  Exemplu:Poliţiştii orşoveni efectuează cercetări faţă de C.Lazăr, de 47 de ani, din municipiul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile, nemarcate sau marcate necorespunzător , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 ind 1 alin. 1 lit. „L” din Legea 571/2003 modificată prin O.U.G. 54/2010.
Bărbatul a fost depistat în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 100 litrii alcool de provenienţă Serbia.  

A lovit un minor şi a părăsit locul accidentului

În data de 20.02.2014, ora 1856, Poliţia municipiului  Drobeta Turnu Severin a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de Ţ.N., din municipiu Drobeta Turnu Severin, despre faptul că în jurul orei 1850, pe str. Petre Sergescu, din municipiu Drobeta Turnu Severin, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei.La faţa locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliţia municipiului  Drobeta Turnu Severin care, cu ocazia cercetărilor au stabilit că I.G., de 3 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a fost acroşat şi accidentat uşor de un autoturism al cărui conducător efectua manevra de mers înapoi.După accident, conducătorul auto, o tânără în vârsta de circa 25 ani, neidentificată, a coborât din autoturism, a ridicat minorul, l-a predat părinţilor şi după ce a fost asigurată de aceştia că minorul nu a suferit vătămări corporale, a plecat de la faţa locului fără încuviinţarea poliţiei.Ulterior, în urma activităţilor desfăşurate, a fost identificată conducătoarea auto, înpersoana lui D.E., de 27 ani, din Drobeta Turnu  Severin.
Fiind testată cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută şi pedepsită de articolul 196 aliniatul 2 şi 3 şi părăsirea locului accidentului, prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. 1 din C.P.

Autovehiculele cu defectiuni verificate în trafic

În data de 20.02.2014, între orele 09:00-14:00, poliţiştii oraşului Vînju Mare au organizat şi executat o acţiune pe linia depistării autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, ocazie cu care au fost legitimate 24 persoane şi controlate 19 autovehicule fiind aplicate 16 sancţiuni în valoare de 2.550 lei şi reţinute 5 certificate de înmatriculare. Exemplu:În data de 20.02.2014, ora 16.36, în cadrul acţiunii organizate a fost depistat un cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autoturism cu numărul de înmatriculare provizoriu,  pe DN 56 A, pe raza localităţii Vînju Mare, fără drept de circulaţie în România.În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334,alin. 4 din Cod Penal.

Filtre rutiere

În data de 20.02.2014, poliţiştii oraşului Baia de Aramă au executat un filtru rutier  între orele 09.00 – 12.00 , pe DN 67D, pe raza oraşul Baia de Aramă, ocazie cu care au fost legitimate 18 persoane şi controlate 14 autovehicule fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.675 lei. În data de 20.02.2014, ora 15.00, în timp ce efectuau o acţiune pe linie rutieră, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Cujmir, l-au depistat în trafic pe S.D., de 31 ani, din oraşul Vînju Mare, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe DC 100, pe raza localităţii Cujmir, fără a poseda permis de conducere.În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi, în vederea recoltării de probe biologice.În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere,, faptă prevăztă şi pedepsită de art. 335, alin. 1, Cod Penal şi „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării probelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge” faptă faptă prevăztă şi pedepsită de art 336 alin. 1 Cod Penal.

Acţiunea VATRA continuă

În data de 20.02.2014, între orele 07.00 – 11.00, aceleaşi efective au desfăşurat o acţiune în baza planului de măsuri VATRA,  pe raza comunei Obîrşia-Cloşani, ocazie cu care au fost verificate 5 societăţi comerciale şi controlate 9 autovehicule fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei şi ridicate în vederea confiscării 220 produse de panificaţie şi 21 litri alcool. 

Politica