joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ÎNCEPE BĂTĂLIA POLITICĂ

Cu praz şi mere, PMP Oltenia s-a întrunit la Craiova

Udrea, atac la Olguţa, Vasilescu răspunde pe Facebook

Partidul Mişcarea Populară(PMP) e oficial şi la Dolj. Sâmbătă membrii PMP (câteva sute din toată Oltenia) s-au întrunit la Filarmonica din Craiova. Întâlnirea regională s-a desfăşurat sub sloganul “Mişcăm Oltenia”. Au participat, între alţii, Elena Udrea, Cristian Preda, Gabriel Berca, Teodor Paleologu, sau Baconschi. Participanţii au fost aşteptaţi cu apă, suc, cafea şi sandvişuri. Pe scenă, într-un colţ, au fost aranjate două paporniţe şi o geantă cu praz, dar şi un coş cu mere. Pentru ca mireasma “salamului oltenesc” să nu răzbată prea tare în sală, pe marginea scenei au fost aşezate o mulţime de zambile.
Întrunirea a început cu prezentarea a trei filmuleţe menite să sensibilizeze sala, despre oamenii care “au vrut să facă treabă şi au fost daţi la o parte de actuala guvernare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A vorbit apoi preŞedintele partidului Eugen  Tomac:
Punem aici, în Oltenia, bazele celui mai puternic partid din România, de dreapta, care, sunt convins, pentru următoarele decenii, va face istorie pentru naţiunea noastră. România trece printr-o perioadă foarte dificilă, pentru că,  de mai bine de doi ani de zile, un grup politic numit USL, unde s-au adunat cei mai corupţi politicieni, cei mai demagogi, plagiatori, mincinoşi, încearcă să ne mintă zi de zi. Eu ştiu că oltenii sunt oameni inteligenţi, oameni înţelepţi şi mai ştiu un lucru foarte important: oltenii sunt foarte buni patrioţi şi mi-aş dori ca, împreună cu acest partid, Mişcarea Populară, să facem dreptate şi să aducem Basarabia acasă. Da, Partidul Mişcarea Populară este partidul lui Traian Băsescu, nu ne este ruşine de acest lucru, o spunem cu mândrie pentru că am avut de la cine învăţa.

Scandalul de la Marlorex, de uz  politic

PMP se foloseşte de scandalul legat de controalele făcute de ANAF Antifraudă la târgul Marlorex pentru a arăta “unde ne-a adus USL-ul”. Între filmuleţele prezentate, s-a regăsit şi declaraţia inspectorului ANAF care s-a plâns de controalele de la Marlorex.

De vreo trei luni de zile, în Craiova noastră dragă se întâmplă ca una dintre instituţiile statului, la comandă politică să terorizeze oamenii de afaceri care îşi duc traiul de pe azi pe mâine şi s-a ajuns la proteste, s-a ajuns să se dea foc la maşini, s-a ajuns ca oamenii să nu înţeleagă ce se întâmplă. În premieră, pentru dumneavoastră, îmi asum responsabilitatea veridicităţii filmului(…) o mărturie zguduitoare a cuiva care vorbeşte unde ne-a adus USL-ul.
Gelu Vişan, preşedinte PMP Dolj

Până sâmbătă, PMP, Vişan …nimeni nu a schiţat vreun gest. Materialul prezentat la Filarmonică, legat de Marlorex, a fost unul emoţionant, pentru cine nu ştie ce se află, cu adevărat, în spatele lui.
La finalul prezentării video, cei din sală au început să aplaude şi să vocifereze.

Bănuiesc că aplauzele dumneavoastră au fost pentru curajul extraordinar al acestui român. Şi dacă el a avut curaj să se bată cu un sistem pesedist, condus la Craiova de Olguţa Vasilescu, pentru că ea a dat ordinul acesta pentru că vrea să distrugă un târg, vrea să distrugă nişte oameni, pentru a-şi atinge interesele financiare proprii, alături de Claudiu Manda şi girată de Victor Ponta.
A spus Vişan

Olguţa Vasilescu să-şi caute de lucru

Atacul la Olguţa Vasilescu a fost continuat de Elena Udrea.

Aceasta este România USL-ului, o Românie a mafiei locale, a clientelei politice, o Românie a hoţilor, o Românie a plagiatorilor. Mişcarea Populară este speranţa(…) Mişcarea Populară va cuceri Oltenia. Olguţa Vasilescu trebuie să-şi caute de lucru şi nu va avea loc la ASF. Aţi văzut, şi-a pus bărbatul la ASF. Mafia locală cu conexiuni la centru, asta este USL-ul.
A spus Elena Udrea, între altele

Olguţa Vasilescu, a reacţionat pe Facebook. “…O sa ia fix 2 la sută în Dolj. Punem pariu, madam? Te-am mai bătut de 2 ori şi se vede că nu ţi-ai revenit încă…”, scria într-una dintre postări. Revenind la întrunirea PMP, trebuie să mai spunem că la finalul acesteia, Elena Udrea a primit în dar una dintre paporniţele cu praz. I-a plăcut gestul şi a stat la poză. A urmat apoi inaugurarea sediului PMP de la Dolj şi o conferinţă de presă, în care reprezentanţii partidului au reiterat că vor să lupte împotriva regimului uselist şi că îşi doresc scor mare la alegeri.

––––––

USD vs. USL

Alianţa cu liberalii functionează la Dolj. Şi totuşi…

Ieri s-a semnat protocolul judeţean al USD

Ruptura dintre PSD şi PNL se prefigura încă de anul trecut. Cele două partide au încercat să ţină de alianţa USL pentru a câştiga voturile populaţiei, scopul comun fiind “Jos, Băsescu!” La un moment dat a început să nici nu mai conteze altceva decât bătălia împotriva preşedintelui ţării şi a “băsiştilor”(adică cei care îndrăznesc să critice acţiunile puterii). În fine, lăsăm discuţia despre guvernare pentru altădată. Acum mai marii celor două partide sunt în corzi. Ceea ce a declanşat conflictul deschis este schimbarea unor miniştri PNL şi, mai ales, dorinţa liberalilor ca vicepremier să fie numit Klaus Iohannis. Crin Antonescu vrea ruperea alianţei şi nu ascunde acest lucru. Ponta, însă, spune de câte ori are ocazia că îşi doreşte ca USL să continue, deşi PSD a decis să încropească o nouă alianţă-Uniunea Social Democrată. Aceasta cuprinde trei dintre partidele care au compus USL, respectiv PSD, PC şi UNPR, toate unite sub sigla PSD.După ce protocolul USD s-a semnat la Bucureşti, a venit şi rândul Doljului să parafeze înţelegerea. Protocolul a fost semnat, ieri, la sediul social-democraţilor din Craiova, de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, preşedintele UNPR Dolj, Gheorghe Bică şi liderul PC Dolj, Iulian Bucur.

Ne înfiinţăm ca o alianţă electorală, scopul nostru principal este participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. Ne propunem un scor foarte bun la alegerile europarlamentare şi un număr cât mai mare de mandate de europarlamentari la acest tur de scrutin, că aceşti europarlamentari fie că provin din PSD, din PC sau din UNPR vor activa în grupul social-democrat. Mai trebuie să vă spun că am discutat cu cei doi preşedinţi şi obiectivul pe care l-a anunţat PSD-ul, de a avea cel mai mare scor din România, în judeţul Dolj, rămâne un obiectiv pe care îl avem toţi aliaţii.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

Preşedintele UNPR Dolj, Gheorghe Bică, a declarat că partidul pe care îl conduce în judeţ, are ideologie apropiată de cea a PSD.

UNPR-ul este un aliat al PSD-ului încă dinainte de alegerile parlamentare, sunt două partide care au o ideologie foarte apropiată. De fapt, UNPR s-a fondat pe cei doi piloni de bază: interesul naţional şi dialogul social şi consideră că în parteneriat cu PSD şi, acum, cu PC poate să îşi realizeze obiectivele, poate să contribuie la o stare de bine în România, la dezvoltarea societăţii româneşti, pe principiile democraţiei de care toţi ne bucurăm. Eu cred că în judeţul Dolj vom obţine unul din cele mai bune procentaje din ţară la alegerile europarlamentare.
Gheorghe Bică, preşedinte UNPR

Bucur s-ar fi bucurat dacă…

Noi, în această uniune, ne regăsim alături de un partener tradiţional, PSD, sincer să fiu nici nu îmi mai aduc aminte când am candidat fără să fim într-o alianţă cu dânşii. Ne cunoaştem foarte bine la nivelul judeţului, echipele se cunosc foarte bine. Sunt convins că o să avem o colaborare foarte bună şi cu colegii de la UNPR. La nivel de conducere iarăşi ne cunoaştem foarte bine, sunt oameni de toată isprava. Ne-am fi bucurat foarte mult să candidăm sub sigla care ne-a consacrat de doi ani încoace. Din păcate nu este alegerea noastră, este alegerea partenerilor noştri de a merge singuri. Este păcat că abandonează o construcţie care mergea bine şi de la care lumea avea foarte multe aşteptări.
Iulian Bucur, preşedinte PC Dolj

La Dolj nu sunt probleme în USL

Alianţa USL încă funcţionează la Dolj, spun partenerii PNL. Manda discută frecvent cu Voicu, iar Bucur cu Enea.

În momentul de faţă, la Dolj, nu există o ceartă în cadrul USL. După cum observaţi, trei suntem aici şi cu al patrulea preşedinte din USL, domnul Voicu de la PNL, nu avem o relaţie tensionată cu domnia sa şi nici nu cred că s-a văzut în Dolj, nu numai acum, vreo stare de tensiune. Dacă sunt discuţii sunt între noi, le tranşăm, le vedem, le rezolvăm. Ultima discuţie la USL Dolj a fost acum două săptămâni, iar telefonic ţinem legătura în permanenţă. PC ar fi trebuit să se înţeleagă cu PNL să vină lângă PSD. Eu am dialog cu domnul Voicu, atât în ceea ce priveşte gestionarea situaţiilor despre PNL, cât şi despre PC. Şi de fiecare dată domnul Bucur a fost anunţat de ceea ce s-a discutat.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

Cu domnul deputat Enea care girează în lipsa domnului Voicu funcţia de preşedinte la nivelul judeţului Dolj, am vorbit acum două zile. Avem contacte dese şi, desigur, pe teme politice, pe teme administrative. Nu aici e problema. Problema este la conducerea centrală, sper să se rezolve şi sper să vorbim şi de mâine încolo la fel de bine despre USL, aşa cum sigur o să vorbim şi despre USD, care, în momentul de faţă ca şi alianţă electorală ne interesează foarte, foarte mult.
Iulian Bucur, preşedinte PC Dolj

Mesajul PNL e ferm, miniştrii şi Iohannis puşi în funcţii, ori divorţ.
Prezent în emisiunea “După 20 de ani”, difuzată de Pro Tv, preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis liderului PSD, Victor Ponta, că mai devreme sau mai târziu Klaus Iohannis va ajunge nu vicepremier, ci chiar premier, iar Ponta va mai sta la putere până la toamnă.

PSD a ajuns în situaţia în care nu mai are timp să se prefacă, ci ca atare trebuie să acţioneze, nu doreşte, nu îşi permite, nu vrea să ţină acest angajament politic. În practică Ponta a avut pretenţia de a acţiona ca şi când ar fi fost un guvern monocolor. Ponta, în fruntea Guvernului, încearcă să facă figură de tehnocrat de serviciu, ceea ce este aberant.Premierul refuză să dea curs propunerii noastre de a numi miniştrii pe care i-am propus. Ponta a tras de timp, prelungeşte jenant un lucru simplu: Iohannis nu e un titirez, un pesedist ceva, să-l pună Ponta unde vrea. Noi am propus Iohannis ministru de Interne şi vicepremier. Noi nu am dat niciun ultimatum. Domnul Ponta a spus că aşteaptă până luni propunerile noastre şi noi i-am spus, la rândul nostru, că ştie propunerile noatre şi că aşteptăm până luni să fie puse în practică. Nu le punem în practică, punem noi capăt acestei chestiuni, pentru că noi nu putem să stăm la nesfârşit în acest joc, pentru că noi nu am jucat un joc, nu am vrut să rupem USL şi că dăm vina pe PSD. Credeţi că dacă mie îmi era frică de PSD şi Ponta, sunt două nuanţe ale comicului, credeţi că nu alegeam calea de a-i convinge pe cei din PSD că nu-i voi deranja niciodată cu nimic, că orice vor dori dânşii să facă în ţara asta, eu ca viitor preşedinte o să cauţionez şi aşa mai departe? Uite aşa, din emisiunea asta de aici, îi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale. Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamnă – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să îşi mai imagineze că poate rămâne premier după toamnă, decât cu un preşedinte pe care-l pune domnia sa. Altfel, Iohannis pe care mulţi nu-l văd vicepremier va fi premier.
A spus Crin Antonescu, preşedinte PNL, potrivit presei centrale

Politica