joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandalul politic de la «Carol», încheiat cu o mustrare

Nici usturoi n-a mâncat, nici…
Alexandrina Thorwachter, directorul Colegiului Naţional “Carol I”, pozează în fecioara Maria. Nevinovată, neînţeleasă şi hulită pe nedrept. Pesedista a declarat recent pentru un online local că cele două eleve care au strâns semnături în şcoală pentru PDL au primit doar mustrare în faţa clasei.

Consiliul Clasei după ce a efectuat o anchetă internă a hotărât că eleva a fost manipulată şi că nu a fost informată de reprezentanţii partidului cu privire la această situaţie, de asemenea vina o poartă cei care i-au pus în mână acele foi. Consiliul a decis ca eleva să primească doar o observaţie în faţa clasei.

A declarat Thorwachter, pentru lupamea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directoarea a mai spus pentru sursa citată că îi pare rău că incidentul a luat amploare.O credem pe cuvânt. Normal că îi pare rău că acest incident a luat amploare, devreme ce, cu toate presiunile pe care le-a făcut asupra elevelor, “Ediţie Specială” a făcut public subiectul. Să ne amintim despre ce a fost vorba. Scandalul a izbucnit în prima zi de şcoală a noului semestru.Două eleve ale colegiului, în clasa a XII-a, au primit de la organizaţia de tineret a PDL nişte liste pe care trebuiau să obţină date şi semnături de la prieteni şi cunoştinţe. Cum sunt eleve, cele două s-au gândit să ceară sprijin pentru completarea listelor de la colegii de clasa, care le sunt prieteni. Şi asta au şi făcut, în pauza dintre ore. O altă colegă a lor, înscrisă la PSD, le-a văzut şi a fugit repede la directoare să dea raportul. Reamintim că Alexandrina Thorwachter, directoarea colegiului, este vicepreşedintă a organizaţiei de femei a PSD Dolj. Directoarea le-a chemat imediat pe cele două fete şi a început să le mustreze. Ba chiar le-a ameninţat cu poliţia şi le-a spus că va propune să fie exmatriculate câteva zile. Una dintre cele două eleve ne-a povestit ce s-a întâmplat.

Mi-a cerut acele tabele şi m-a întrebat dacă sunt membru PDL. Atunci, dânsa mi-a adus la cunoştinţă că face parte din PSD, dar că nu a mai întâlnit astfel de lucruri în şcoală. I-am explicat în repetate rânduri că nu am realizat că aş face propagandă în şcoală, iar dânsa m-a ameninţat că va chema poliţia şi pe părinţii noştri.
A explicat eleva

A doua zi, aceeaşi poveste.

Din nou, i-am explicat că intenţia mea nu a fost aceea de a face propagandă şi că nu am realizat că e greşit. Mi-a zis apoi că am tupeu, că de ce îndrăznesc să o contrazic. Mi-a adus şi jigniri, m-a făcut proastă.
A relatat fata

Mama elevei a fost chemată la şcoală, iar directoarea s-a arătat interesată dacă femeia este înscrisă în PDL.

Mama a declarat că a luat la cunoştinţă situaţia şi a încercat să-i explice doamnei director că nu ştiam că nu este bine să procedez aşa, pentru că nu sunt de mult în partid. Atunci a venit întrebarea managerului către mama mea: dacă şi ea face parte din PDL?
A explicat eleva

Femeia ne-a spus că nu a fost niciodată în niciun partid şi nici nu se pricepe la politică.
Cum era şi firesc, după ce am ascultat ceea ce avea de spus eleva, am vrut să aflăm şi varianta directoarei. Alexandrina Thorwachter a luat însă foc şi nu a vrut să lămurească problema. Era însă curioasă de unde am avut informaţia şi mai mult, i-a spus reporterului că va acţiona “Ediţie Specială” în instanţă dacă va face public incidentul.

Ce a urmat?

După ce a fost vizitată de reporterul “Ediţie Specială”, Alexandrina Thorwachter a început să facă presiuni asupra elevei, asupra familiei ei ca să-şi retragă declaraţiile, să nu cumva să transpire în presă despre ceea ce face doamna director.
“Ediţie Specială” a publicat însă articolul Scandal pe criterii politice la Colegiul Naţional ,, Carol I’’ în data de 13 februarie. Abia acum directoarea s-a gândit să emită o opinie, însă nu pentru cititorii “Ediţie Specială” şi nicidecum pentru că aşa este normal şi pentru că n-ar avea nimic de ascuns, ci pentru că încearcă să îşi spele imaginea. Mai are ce?
Mai trebuie spus că Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a demarat o anchetă în acest caz. Sancţiunea pentru eleve am aflat-o. A directoarei?

Politica