vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prins cu acte false în vama PF 2

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni  din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au depistat pe sensul de intrare în  România un cetăţean sârb care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.În ziua de 18.02.2014, ora 13.25, s-a  prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II, călătorind cu un autoturism Volkswagen Golf înmatriculat în Serbia, cetăţeanul sârb B. Dragoliub în vârstă de 76 de ani.

La controlul documentelor de călătorie aparţinând cetăţeanului sârb, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au  constatat că   permisul de conducere al acestuia eliberat de autorităţile austriece nu prezintă elementele de siguranţă specifice unui asemenea tip de document, acesta prezentând indicii de falsificare. Verificările suplimentare efectuate cu aparatul videospectral şi prin Punctul de Contact Oradea au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au constatat că permisul de conducere prezintă urme de falsificare; din studiul acestuia reieşind faptul că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond atât în ceea ce priveşte fotografia, textul imprimat pe acesta şi reacţia la elementele de siguranţă.

Cetăţeanul sârb a declarat poliţiştilor de frontieră că  şi-a împuternicit nepotul pentru a-i preschimba permisul de conducere şi nu a cunoscut faptul că acesta este fals. În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care împotriva lui B. Dragoliub se fac cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
A declarat comisarul-şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica