vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de clasa a opta au susţinut simularea la limba română

Elevii de clasa a opta au susţinut ieri prima probă, la limba şi literatura română, din cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. Simularea s-a desfăşurat în 157 centre de examen din judeţul Dolj. Proba s-a desfăşurat în condiţii reale de examen, la aceasta participând un număr de 5407, dintr-un total de 5991 elevi înscrişi. Simularea a început la ora 9, când au fost deschise plicurile cu subiectele multiplicate. Aceştia au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele. Corectarea lucrărilor se realizează în centrele zonale organizate de inspectoratele şcolare, constituite din profesori din localitatea în care s-a organizat centrul. Rezultatele obţinute de elevi la simulările naţionale nu se contestă. Notele nu se trec în catalog.

Noroc cu colegul din faţă…

Totodată, elevii au fost supravegheaţi video, însă unii spun că acest lucru nu a constituit un obstacol prea mare, pentru a se consulta cu colegul de alături. Alţii, povestesc că nici nu ar fi fost nevoie să recurgă la astfel de ,,trucuri’’, întrucât subiectele au fost foarte accesibile şi nu le-au creat probleme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu am ştiut să rezolv chiar tot, probabil că mai am de învăţat. Ce-i drept, pe la partea a doua m-am mai încurcat, dar noroc cu colegul din faţa mea, care mi-a mai şoptit câte ceva. La examen nu cred că vom mai putea să ne consultăm între noi.
A spus un elev de la C.N. ,,Carol I’’

Subiectele au fost foarte uşoare, cred că de nivel mediu. Am ştiut să rezolv totul. Şi pe majoritatea colegilor mei i-am auzit spunând acelaşi lucru.
A povestit o altă elevă

Rezultatele finale vor fi afişate până în data de 7 martie

Repartizarea elevilor în sălile de concurs se face în ordine alfabetică, câte un elev în bancă. Elevii au fost supravegheaţi de doi asistenţi, de altă specialitate decât Limba şi literatura română. Evaluarea lucrărilor se va efectua în centrele zonale de evaluare în conformitate cu prevederile din Metodologie.  Rezultatele finale vor fi afişate până în data de 7 martie,  la avizierele unităţilor şcolare. Totodată, în fiecare unitate de învăţământ se analizează rezultatele, se elaborează un plan de acţiune ce cuprinde măsuri de remediere pentru ameliorarea şi îmbunătăţirea acestora.

Conform ISJ Dolj, unităţile de învăţământ care obţin rezultate necorespunzătoare vor fi monitorizate şi îndrumate permanent de către Inspectoratul şcolar Judeţean în vederea creşterii calităţii în actul educaţional.  Totodată, într-un comunicat de presă transmit de conducerea inspectoratului şcolar, se arată că aceste simulări şi evaluări pe parcurs, desfăşurate pe baza unor proceduri standard la nivel naţional, sunt extrem de importante şi de necesare. Ele reprezintă o radiografie a sistemului de învăţământ, oferă rezultate comparabile şi permit acţiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale şi a îmbunătăţi rezultatele finale. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei Naţionale va dispune de un tip de feed-back care îi va permite să introducă mai multă coerenţă în politicile educaţionale şi să crească performanţa şi calitatea sistemului de învăţământ.

Limba română, «floare la ureche»

Astăzi, elevii vor susţine simulare la cea de-a doua probă: matematică. Elevii  vor trebui să se prezinte în sală de clasă în intervalul 8:00-8:30, când vor fi distribuiţi pe săli conform unei repartizări afişate pe uşa fiecărei săli de clasă. După ora 8:30, elevii de clasa a VIII-a nu mai au drept de a părăsi sala de examen până la primirea subiectelor, şi nu mai devreme de 10:30.

Ne este mai teamă de matematică decât de limba română. Sunt convinsă că subiectele vor fi mult mai grele şi ne vor crea probleme.
A spus o elevă

Politica